Tragische dood kickbokser (26)! 'Dit had voorkomen kunnen worden'
Home / Nieuws / Tragische dood kickbokser (26)! ‘Dit had voorkomen kunnen worden’

Tragische dood kickbokser (26)! ‘Dit had voorkomen kunnen worden’

Saeideh Aletaha was 26 toen ze op 19 november 2019 deelnam aan een amateur-kickboksgevecht in Southampton, Engeland. Aletaha verloor via knock-out in de derde ronde. Ze zakte in elkaar na het gevecht en overleed in het ziekenhuis.

De lijkschouwer die de dood van Aletaha onderzocht spreekt over een tragisch ongeval, maar twijfelt aan medisch het medisch personeel dat aanwezig was in de zaal. Bijna twee jaar na de dood van Aletaha sprak lijkschouwer Christopher Wilkinson over de nasleep van het gevecht met The Guardian.

In elkaar gezakt

Wilkinson gaf de paramedici niet de schuld van de dood van de vechter, maar hij uitte zijn bezorgdheid over het feit dat er slechts twee paramedici ter plaatse waren voor het Fast & Furious Fight Series-evenement.

Er waren slechts twee paramedici ter plaatse op het evenement waar de 26-jarige Aletaha vocht. Ze zakte in elkaar na het gevecht. Een vriend vond haar in de badkamer van de zaal. Ze werd naar het Southampton General Hospital gebracht. Ze stierf de volgende dag.

Tragisch

,,Het is naar mijn mening spijtig dat ze niet langer in de gaten is gehouden”, zei Wilkinson. ,,Ik heb me afgevraagd of twee ambulancemedewerkers genoeg is en dat vraag ik me nog steeds af. Het is een kwestie van in de gaten houden. Het is denkbaar dat er in de loop van een avond twee of meer blessures ontstaan. Het is iets dat aandacht verdient.”

De lijkschouwer oordeelde dat de dood van Aletaha een ’tragisch ongeluk’ was. ,,Het is inherent dat knock-outs een onderdeel zijn van deze sport en er zijn risico’s aan verbonden”, zegt Wilkonson. ,,Aletaha was moe, liet haar waakzaamheid vallen en kon niet anticiperen op een klap, die op een manier zou landen en een aanzienlijke verwonding veroorzaakte.”

Bekijk ook

Boksicoon Tyson Fury’s coach onthult reden pensionering kampioen

Fury is vastbesloten om door te gaan met trainen

‘100 miljoen!’ Sexy model gaat boksen na verliezen rechtszaak tegen Kardashians

Blac Chyna gaat vechten in bokswedstrijd voor beroemdheden

‘Bruce Lee McGregor’s’ nieuwste boksvideo bekritiseerd: ‘Niet geloofwaardig’

Ook vergelijkt McGregor zich met Bruce Lee, iets wat niet goed valt

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page