Topvechter Barrington Patterson (56) overleden: 'Hij vocht met 1 oog' Nieuws
Nieuws

Topvechter Barrington Patterson (56) overleden: 'Hij vocht met 1 oog'

Topvechter Barrington Patterson (56) overleden: 'Hij vocht met 1 oog'

Barrington Patterson, ook wel bekend als One Eyed Baz stierf eerder deze week aan een hartaanval. Als kind werd Barrington door een ongeluk blind aan één oog, toen zijn zus een blikje naar hem gooide. Dit belette hem echter niet een carrière als kickbokser te starten.

De Brit nam al op 18-jarige leeftijd hij deel aan de superzwaargewicht divisie en vocht hij ooit voor een wereldkampioenschap kickboksen van de internationale kickboks federatie. Omdat hij maar zicht in een oog had leverde hem dit de bijnaam "One Eye Baz" op.

Indrukwekkend

Ook in ons land genoot Patterson grote bekendheid. Zo stond hij onder ander bij It's Showtime in de ring, de voorloper van Glory Kickboxing. In 2008 was een volledige aflevering van Danny Dyer's Deadliest men-serie gebaseerd op het leven van Barrington rond Coventry, gehost door de Britse acteur Danny Dyer. Waarin hij Barrington beschreef als een van de meest indrukwekkende personen die hij ooit had ontmoet.

Patterson stierf op 22 maart 2022 op 56-jarige leeftijd aan een hartaanval. De vrouw van de vechter, Tracey, bracht het tragische nieuws op Twitter.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws