Home / Nieuws / Toptalent weet via zeldzame techniek de Jiu-jitsu wereldtitel te winnen (video)

Toptalent weet via zeldzame techniek de Jiu-jitsu wereldtitel te winnen (video)

Video: Toptalent gebruikt zeldzame techniek om Combat Jiujitsu wereldtitel te winnen

Kade Ruotolo verraste gisteren vriend en vijand door een zeldzame verwurging te gebruiken. Met de ‘bunny choke’ techniek versloeg de tiener zijn tegenstander om zo de wereldtitel te claimen.

Kade Ruotolo werd vorig jaar oktober net gepromoveerd tot bruine band door BJJ-grootheid Andre Galvao. En afgelopen dagen schitterde hij op de 2020 Combat Jiujitsu Wereldkampioenschappen. Hij wordt gezien als een van de grote CJJ talenten.

Niet alleen versloeg de jonge jiujitsu-ster een veld van 16 volwassen mannen. Hij voerde ook een indrukwekkende en zeldzame verwurging uit in de finale. De lichtgewicht titel van Combat Jiujitsu lag voor het grijpen. En Ruotolo wilde deze koste wat het kost winnen.

Zeldzame techniek

Het jiujitsu-fenomeen toverde een zeldzame ‘buggy’ / ‘bunny’-choke uit de hoge hoed. Zijn tegenstander PJ Barch had hier geen antwoordt op. Deze werd dan ook gedwongen af te tikken.

Deze choke op zich is zeer zeldzaam vooral in amateur wedstrijden. Het is indrukwekkende dat Ruotolo het voor elkaar heeft gekregen deze in het pro-circuit, en ook nog eens tegen een hoog aangeschreven zwarte band houder uit te voeren.

Bekijk ook

RAUW: Kickbokslegende Badr Hari op oorlogssterkte

Badr Hari lijkt harder dan ooit te werken aan een comeback. Recentelijk zei de Kicbokslegende ...

Piepjonge MMA-vechter (16) maakt imposant profdebuut (video)

Victoria “The Prodigy” Lee was zo goed als geadverteerd in haar langverwachte mixed martial arts-debuut ...

Boze kickboks fans steunen verslagen vechter, beslissing onterecht?

Illias Ennahachi prolongeerde vandaag in Singapore zijn ONE Championship vlieggewicht titel kickboksen. De Nederlands-Marokkaanse vechter ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page