Home / Nieuws / Topkickbokser Daniel Ghita: ‘Ik wil eerst excuses van Benjamin Adegbuyi’

Topkickbokser Daniel Ghita: ‘Ik wil eerst excuses van Benjamin Adegbuyi’

Daniel Ghita

Benjamin Adegbuyi sloeg gisteren Badr Hari knock-out tijdens hun wedstrijd in een leeg Rotterdam Ahoy. Op felicitaties van zijn landgenoot en voormalig GLORY collega Daniel Ghita, hoeft de Roemeen voorlopig niet te rekenen.

De knock-out overwinning van Benjamin Adegbuyi kwam als een schok voor de fans van Badr Hari. Het lukte idool bijna om de Roemeen zelf knock-out te slaan in ede tweede ronde. Echter werd Adegbuyi gered door de bel

Geen steun

In de derde maakte Adegbuyi een statement door Badr te verslaan. Dit tot grote vreugde van zijn fans en de media in Roemeniëging dan ook los met haar berichtgevingen en felicitaties. Op dat laatste hoeft Adegbuyi niet te rekenen van zijn landgenoot en voormalig GLORY vechter Daniel Ghita.

De twee zijn al een aantal jaren in een strijd gewikkeld die buiten de ring plaatsvindt. Ghita die inmiddels in de Roemeense politiek zit als Deputat. Heeft er zijn levenswerk van gemaakt zijn landgenoot vooral via social media te onder de aandacht te brengen.

Invalide

Een beveiligingsman die invalide raakte door een incident waar Adegbuyi volgens Ghita bij betrokken zou zijn geweest, wordt nu aangehaald door de voormalige GLORY kickbokser. En hij wil dat deze zich verontschuldigd.

,,Ik heb geen respect voor Benny en ik zal het nooit hebben, want ik ken het slachtoffer. Vasile Pui die levenslang is verminkt, na de gevechten die in de Yax-club in jaar 2009 plaatsvonden”, zegt Ghita op Facebook.

,,De pers heeft veel geschreven, want Vasile Pui heeft het enorm moeilijk. Leeft met een beperking, van de ontvangen klappen, Geen baan en leeft in armoede, zonder financiële hulp. Hij heeft gelukkig nog zijn vrouw en familie”, aldus Ghita die zegt; ,,Als hij (Adegbuyi) om vergeving vraagt aan Vasile Pui en hem helpt, zal hij al mijn respect en steun krijgen!

Bekijk ook

Brute knock-outs en harde knokpartijen, je kijkt of niet (video)

Wie van de betere knock-outs houdt en het vechten met de blote vuist niet eng ...

4 wereldtitels en record voor Amerikaanse boksster Shields (video)

Claressa Shields de Amerikaanse boks ster pakte gisteravond maar liefst 4 wereldtitels en zet daarmee ...

‘Ik heb je kapot geslagen’: Rivaal McGregor compleet uit zijn dak

Nate Diaz een oude rivaal van UFC-ster Conor McGregor, Nate Diaz, is flink uit zijn ...