Dood topbokser (49): Opgehangen gevonden door voorbijganger
Home / Nieuws / Dood topbokser (49): Opgehangen gevonden door voorbijganger

Dood topbokser (49): Opgehangen gevonden door voorbijganger

Dood topbokser (49): Opgehangen gevonden door voorbijganger
Vladimir Virchis (L)

Vladimir Virchis is op 49-jarige leeftijd overleden. De bokser blijkt vooralsnog zelfmoord te hebben gepleegd door ophanging. Toch sluit de politie moord niet uit volgens krantenberichten in de Oekraïne.

De voormalig Europees kampioen zwaargewicht uit Oekraïne Virchis, stond lange tijd onder contract bij het voormalige (oude) Universum Boxpromotion. Virchis boekte zijn grootste successen in Duitsland, werd getraind door de bekende Duitse trainer Conny Mittermeier en won de WBO Intercontinental titel.

In de nacht van 28 januari vond een onbekende persoon een opgehangen man in Kiev en waarschuwde de politie. De vrouw van Virchis zegt dat haar man die avond niet thuis was gekomen. Later identificeerde zij de gevonden man als haar echtgenoot.

Moordonderzoek

De politie behandelt de zaak echter als moord. Volgens lokaal nieuws investeerde Virchis het grootste deel van het geld dat hij verdiende met zijn bokscarrière in de ring met zijn vriend Vladislav Manger. Die hem naderhand oplichtte, onlangs gaf Virchis in het openbaar aan dat Manger het gestolen geld aan aan de bokser zou moeten terugbetalen (lees verder onder video).

Manger is een van de verdachten in de moord op Kateryna Handzyuk een activiste die in 2018 werd vermoord. De moord op Handzyuk haalt momenteel de krantenkoppen in de Oekraïense pers. Het onderzoek gaat ervan uit dat het Manger was die opdracht gaf tot de moord op de activiste. Of Manger ook opdracht gaf om de bokser te vermoorden wordt nu onderzocht.

Bekijk ook

Paniek! Vechter stort in tijdens gevecht

Paniek! Vechter stort in tijdens gevecht (video)

Hij stond wankelend voor de scheids

Badr Hari: 'Kickboksen is beter dan andere vechtsporten'

Badr Hari: ‘Kickboksen is beter dan andere vechtsporten’

De topatleet is bekend om zijn krachtige stoten en technieken

Eng! Borstkast sterkste man ontploft bijna in recordpoging

Eng! Borstkast sterkste man ontploft bijna in recordpoging (video)

Het optillen van een ronde steen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page