Top Judo in Nederland op sterven na dood? - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Top Judo in Nederland op sterven na dood?

Top Judo in Nederland op sterven na dood?

Nederlandse Judoka’s boeken teleurstellende resultaten op het Wereld Kampioenschap Judo in Hongarije!

Daar waar de Nederlandse Judoka’s met de insteek naar Hongarije waren afgereisd om minimaal twee medailles mee naar huis te nemen, is de deelname uitgedraaid op een waar debacle. Het lukte de Judoka’s van het Nederlandse Judo Team niet om hoog te eindigen en edelmetaal mee naar huis te nemen.

Top Judo in Nederland op sterven na dood?

Problemen bij de Nederlandse Judobond

Het gaat al een tijd niet over rozen binnen de Nederlandse Judobond, rechtszaken, negatieve media en wat al niet meer zij, lijken praktijken van alle dag. Enkele Judoka’s vonden het niet noodzakelijk om verplicht te trainen op Papendal, dit werd gezien als een vorm van rebellie door de Judobond die voet bij stuk hield. Echter zegevierde Judoka Juul Franssen buiten de judomat tegen de bond.

De zaak Juul Frannsen

De judobond moest Franssen de mogelijkheid geven met haar eigen trainers te werken, met de kanttekening dat ze wel zoveel als mogelijk aan centrale trainingen mee moet doen.

Verder mag de bond haar niet verbieden om uit te komen in internationale wedstrijden. Bovendien moet ze haar A-status terug krijgen en de kans hebben om zich te plaatsen voor de Olympische spelen, niet echt positief uitgepakt voor de Judobond.

Judo is dood in Nederland?

Wat hebben we nog als Nederlandse top Judoka’s niet meer mee kunnen competeren in de wereld top, vragen vele judo fans en beoefenaars zich wellicht niet geheel onterecht af. Is Judo dan ook echt dood in Nederland? Werken verplichtingen van een bond tegendraads?

Wij zullen het moeten afwachten de aankomende jaren. Het lijkt ons wel zaak dat de judobond eens goed naar zichzelf kijkt, en de groeven uit den landen ter harte neemt Het zou zonde zijn als de Nederlandse Judo sport in wereld top niet meer zouden meedingen. Waar zijn de gouden tijden van Anton Geesink gebleven?

 

 

Bekijk ook

BREAKING! UFC’er Mike Perry tekent bij Bare Knuckle organisatie BKFC

Mike Perry, UFC-veteraan tekent een multi-fight contract bij BKFC

Rico streeft droom na! ‘Geen idee wanneer ik vecht’

Rico Verhoeven heeft een van de zwaarste gevechten uit zijn carrière achter de rug

‘Rico tegen Jamal 4e gevecht gaat er komen!’ (video)

Er kloppen veel vechters aan die een kans willen tegen Rico

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page