Toekomst Conor McGregor onzeker? 'Stoppen of door knokken' Nieuws
Nieuws

Toekomst Conor McGregor onzeker? 'Stoppen of door knokken'

Toekomst Conor McGregor onzeker? 'Stoppen of door knokken'

Conor McGregor is de grootste ster in vechtsporten. De voormalige UFC-kampioen in twee divisies, herstelt van een gebroken been waardoor de timing van zijn terugkeer in het geding is.

Elke keer dat de Ier bde UFC-kooi binnenstapt, raken fans opgewonden. Maar op dit moment is zijn toekomst bij de UFC nog onzeker. McGregor tekende in 2018 een enorm contract voor zes gevechten met de UFC. Net voor zijn blockbuster-titelgevecht tegen Khabib Nurmagomedov. Sindsdien heeft McGregor vier keer gevochten.

Hoe is McGregor op deze plek in zijn contract terechtgekomen? De pandemie en het verloren jaar 2020 speelden een rol. Hij zei dat hij actief wilde zijn, en hoewel sommige dingen die de Ier zegt hard aankomen, was er achter de schermen veel steun om te onderbouwen wat hij zei. Hij was op een goede plek, hij was gemotiveerd.

Grote impact

Er was frustratie toen de pandemie toesloeg en McGregor geen gevechten kon boeken. Zijn gevecht in januari 2021 tegen Dustin Poirier was een gevecht dat McGregor de UFC probeerde af te dwingen. Door van tevoren aan te kondigen dat hij van plan was het voor een goed doel te doen buiten de UFC om.

Wie weet welke impact die factoren zouden hebben gehad op zijn contractstatus? Zoals het er nu uitziet, zijn het twee relatief inactieve, teleurstellende jaren geweest voor McGregor. Die leidden naar de laatste twee gevechten van zijn contract die over zijn.

Hoe eindigt dit voor McGregor?

McGregor tekent opnieuw bij de UFC. McGregor en de UFC hebben in de loop der jaren problemen gehad, maar ze blijven relatief positief als partners vanwege de wederzijds voordelige relatie. Als McGregor nog steeds zin heeft om te boksen, zou de UFC weer achter zijn ambitie kunnen staan. De Ier zou dat onder de juiste omstandigheden ook weer zou doen. De UFC zou hem dit toestaan om een vertrek naar eldrs te voorkomen (gaat verder onder video).

Als vechter is de Ier zoveel waard voor de UFC. Het zou schokkend zijn als McGregor ergens anders heen zou gaan. Ondanks wat ups en downs door de jaren heen, leek McGregor ook best blij met de UFC. Ze waren uitstekende partners voor elkaar. Er is een wereld waarin beide partijen tevreden kunnen zijn met een toekomstige deal waarmee McGregor kan boksen. Misschien krijgt McGregor zelfs dat aandeel in de UFC waar hij al sinds 2016 om vraagt.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws