Titelgevecht in gevaar:‘Bokser Billy Joe Saunders test positief op verboden middel’ Nieuws
Nieuws

Titelgevecht in gevaar:‘Bokser Billy Joe Saunders test positief op verboden middel’

Titelgevecht in gevaar:‘Bokser Billy Joe Saunders test positief op verboden middel’
Titelgevecht in gevaar:‘Bokser Billy Joe Saunders test positief op verboden middel’

Het gevecht van Billy Joe Saunders met Demetrius Andrade loopt ernstig gevaar. Vandaag werd bekend gemaakt dat Saunders betrapt is het gebruik van een verboden middel.

De Brit staat gepland om zijn middengewicht titel te verdedigen tegen Demetrius Andrade op 20 oktober aanstaande in Boston. Maar de wedstrijd de kans is groot dat de wedstrijd wordt afgelast in de komende dagen. Saunders testte positief voor de verboden substantie oxilofrine in een willekeurige drugtest die door de Vrijwillige Anti doping organisatie wordt uitgevoerd.

Oxilofrine is een stimulerend middel op de verboden lijst van WADA. De amfetamine lijkt qua aard op de populaire vet verbrandende drug efedrine en werkt ook als een krachtige bronchodilatator. Saunders is van plan om $ 2,3 miljoen te verdienen voor het gevecht met Andrade, dat ook zijn Amerikaanse debuut zou markeren.

Drugs

Saunders is voor de tweede keer in het nieuws deze week. Dinsdag kreeg de 29-jarige een boete van $ 100.000 opgelegd door de Britse Boxing Board of Control nadat vorige week een video was gelekt waarin hij een vrouw overtuigde een vreemdeling aan te vallen in ruil voor drugs.

Saunders (26-0, 12 knock-outs) verontschuldigde zich voor het incident, maar nu heeft hij nog een andere serieuze zaak om mee om te gaan, een die hem zijn titel van 160 pond zou kunnen kosten zonder de ring in te gaan.

Andrade (25-0, 16 KOs) bereidt zich voor op zijn eerste wereldtitelgevecht op 160 pond. De 30-jarige is een kleine underdog die deelneemt aan de wedstrijd die gepland staat in zijn achtertuin (hij komt uit het nabijgelegen Providence, Rhode Island.)

Deal

Saunders heeft sinds december niet meer in de ring gestaan, toen hij David Lemieux overklaste in 12 ronden. Hij trok zich dit jaar twee keer terug uit geplande titelverdedigingen tegen Martin Murray en na de tweede annulering onthulde Gennady Golovkin-promotor Tom Loeffler dat er een deal was voor GGG en Saunders om elkaar in het najaar te ontmoeten.

Uiteindelijk hebben Canelo Alvarez en GGG een deal gesloten en de Mexicaanse won eerder deze maand via meerderheidsbesluit. De winnaar van Saunders vs. Andrade lijkt goed gepositioneerd om een ​​belangrijke wedstrijd te scoren in 2019, althans als dit gevecht niet wordt afgelast.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws