Home / Nieuws / The Hague Grand Prix: Eerste Nederlandse Judoka’s in de prijzen

The Hague Grand Prix: Eerste Nederlandse Judoka’s in de prijzen

The Hague Grand Prix: Eerste Nederlandse Judoka's in de prijzen

Frank de Wit (-81 kg) en Sanne van Dijke (-70 kg) zijn de eerste Nederlandse judoka’s die in de prijzen vallen tijdens The Hague Grand Prix die dit weekend gehouden wordt in Den Haag.

De Wit moest in de finale zijn meerdere erkennen in Ivaylo Ivanov (BUL), Van Dijke kon om goud vanwege een blessure niet in actie komen tegen Sally Conway (GBR).

In de finale tot 81 kilogram scoorde De Wit waza-ari en kwam daarmee op voorsprong. In de laatste halve minuut van de wedstrijd scoorde de Bulgaar ippon en veroverde daarmee de titel.

Golden Score

De Noord-Hollander nam het als eerste op tegen Robin Pacek, die hij in de golden score versloeg. Vervolgens moest Igor Herrero uit Spanje het veld ruimen voor De Wit.

Ook in de kwartfinale was het ippon voor de Nederlander, toen tegen Nicolas Chilard (FRA). In de halve finale tegen Dominic Ressel werd er in de eerste vier minuten niet gescoord. In de golden score kwam uiteindelijk de winst voor De Wit.

Via JBN

Bekijk ook

Vreemdgaan: Conor McGregor bespot door moeder ‘liefdeskind’

Terri Murray, een 26-jarige moeder uit Liverpool beweert dat ze met McGregor sex heeft gehad tijdens een avondje uit in 2017.

Huilend karate jochie breekt harten over de hele wereld (video)

De beelden van een huilend karate jongetje brak de harten van een groot aantal mensen.

Sambo worstelen: Mistral Janssen imponeert op EK ’19 Spanje

Op de EK ’19 sambo worstelen in Gijón te Spanje pakt Mistral Janssen (90 kg) een 3e plaats. 

REGIO NIEUWS UITGELICHT