Thaise Muay Thai vechters worden opzettelijk vergiftigd! Nieuws
Nieuws

Thaise Muay Thai vechters worden opzettelijk vergiftigd!

Thaise Muay Thai vechters worden opzettelijk vergiftigd!

Uit Thailand komen steeds meer signalen dat Muay Thai vechters opzettelijk vergiftigd worden!

Afgelopen weekend werd een Muay Thai vechter opgenomen met vergiftigings verschijnselen in het ziekenhuis Paolo Memorial Hospital in Bangkok. Hij was in elkaar gestort tijdens de rituele dans voor de partij een aanvang kon nemen. De partij zou worden uitgezonden worden op de zender Channel 7 uit Bangkok. Het ging hier om een vechter genaamd Meechai Por. Eiamheng, die door zijn team direct naar het ziekenhuis werd vervoerd. Later is hij overgebracht naar Soeng Sang Hospital in Nakhon Ratchasima ver zijn toestand is weinig bekend.

Thaise Muay Thai vechters worden opzettelijk vergiftigd!

Rare verschijnselen en ziektebeeld

Hij kreeg na de wegingen last klachten zoals constant urineren, en zwakte en had hij moeite met lopen. Verontrustende verschijnselen die toegewezen kunnen worden aan een eventuele vergiftiging. Vandaar dat zijn team direct actie ondernam en hem naar het ziekenhuis bracht. Hij was niet extreem afgevallen dus de klachten waren te wijten aan iets anders, en deden erger vermoeden.

Thaise vechters worden massaal vergiftigd, is er een connectie met de gokwereld?

Het geval van Meechai Por. Eiamheng staat niet op zich, al eerder werden er Muay Thai vechters slachtoffer van vergiftiging. Zo ook Tuanpae Sor. Sommai en Sangmanee Sor. Tienpo Tuanpae, die eerder dit jaar vreemde klachten kregen. Er wordt een verband gelegd met de gokwereld, en de reden zou simpel weg geld zijn. De vechters kunnen grote bedragen winnen tijdens toernooien, maar eventuele gokkers ook. Dus de inzet op winnen of verliezen kan een rol spelen, niet elke vechter is nou eenmaal bereid zomaar neer te gaan voor geld. Maar dit is wel een heel extreme vorm van matchfixing.

Lees verder bij onderstaande bronnen:

https://www.thefightnation.com/poisoning-highlights-deeper-issues-with-muay-thai-and-gambling/

https://www.damientrainor.com/2014/sangmanee-sor-tienpo-poisoned

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws