Thai boks instructeur zes jaar de cel in voor kindermisbruik Nieuws
Nieuws

Thai boks instructeur zes jaar de cel in voor kindermisbruik

Thai boks instructeur zes jaar de cel in voor kindermisbruik

Een Thai boks instructeur die jonge meisjes aanrandde en misbruikte, werd onlangs veroordeeld tot zes jaar cel.

Peter Feeley uit Spring Gardens, Middleton in Engeland is tot zes jaar cel veroordeeld, nadat hij bekent had schuldig te zijn aan kinderontvoering, vier keer seksuele activiteit met een kind, en drie pogingen van aanranding. Op zondag 14 mei 2017 ontving de politie een rapport dat er een tienermeisje zoek was. Ze werd een tijdje later veilig terug gevonden, en Feeley werd gearresteerd in verband met het onderzoek.

Foto: GMP
Foto: GMP

Foto's als bewijs van het misbruik

Uit onderzoek van zijn mobiele telefoon bleek dat hij de tiener, die hij zijn 'jonge vrouw' noemde, gedurende een lange periode verzorgd had, en haar ten minste vier keer seksueel had misbruikt, hij maakte foto's die op zijn mobiel zijn terug gevonden waarop te zien was dat hij een t-shirt droeg met de tekst "Vergeet niet te lachen" erop geschreven, die later in beslag werd genomen voor bewijsvoering.

Terwijl het onderzoek naar de acties van Feeley goed aan de gang was, ontving de politie een nieuw rapport dat hij in 2012 een andere persoon seksueel had misbruikt. Uit het onderzoek naar de rapporten bleek dat hij zijn jonge slachtoffers regelmatig uitnodigde naar de sportschool, die hij gebruikte voor logeerpartijtjes, bovendien voerde hij de kinderen dronken voordat hij ze seksueel misbruikte.

Ten onrechte zijn positie gebruikt om jonge meisjes te exploiteren

Een woordvoerder van de Politie verklaarde: "Feeley gebruikte ten onrechte zijn positie om jonge meisjes te exploiteren om zijn honger naar verdorvenheid te stillen. "Er is geen excuus voor het verwoestende misbruik dat hij genadeloos heeft toegebracht aan het leven van deze jonge meisjes, die zo dapper zijn geweest in het rapporteren van zijn wreedheid.

"Niemand mag worden onderworpen aan seksueel misbruik en ik wil een boodschap sturen naar mensen die het slachtoffer zijn geworden van seksuele misdrijven, je hoeft hier niet alleen mee te leven. Het is nooit te laat om een ​​rapport te maken en er is altijd ondersteuning voor u beschikbaar en we zullen er alles aan doen om mensen zoals Feeley voor de rechter te krijgen".

Ook in Nederland komen dit soort uitwassen voor

Het is een schande te noemen dat mensen die een voorbeeld functie hebben, hun positie als bijvoorbeeld vechtsport instructeur misbruiken om jonge kinderen seksueel te benaderen en erger. In het verleden is het in Nederland al een paar keer voorgekomen. Uit bronnen vernamen wij dat personen die dit misbruik aan de kaak hebben gesteld, nu zelf voor de rechter moesten verschijnen i.v.m. smaadt. Maar hoe kan men over smaadt spreken als het om bewezen kindermisbruik gaat, het is alleen maar te prijzen dat personen hier over rapporteren, alle lof dus.

Houdt je sportschool veilig voor kinderen

Er zijn diverse initiatieven van sportscholen die juist pleiten voor open trainingen waar de ouders bij aanwezig zijn. Eigenlijk te gek voor woorden dat men dat moet aangeven, maar wel begrijpelijk. Van kinderen blijf je af, of men nu een vechtsport instructeur, voetbal trainer of anders is. Kinderen moeten veilig zijn tijdens het beoefenen van hun sport. Basta....

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws