Tegenslag: Bedrijf Conor McGregor lijdt flink verlies – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Tegenslag: Bedrijf Conor McGregor lijdt flink verlies

Tegenslag: Bedrijf Conor McGregor lijdt flink verlies

Whisky merk Conor McGregor breekt verkoop record ondanks slechte recensies

Het Ierse bedrijf van Conor McGregor heeft een financiële klap gekregen.

McGregor Sports and Entertainment Ltd boekte in 12 maanden verliezen van € 309.462. De gecumuleerde verliezen van het bedrijf stegen van € 354.708 tot € 664.170 in 2018. Het kondigde ook een verlies van € 470.923 aan in 2017. Het bedrijf is opgericht om entertainmentactiviteiten van McGregor te beheren. Hoewel de vrijgegeven cijfers aanzienlijk zijn, is het onwaarschijnlijk dat McGregor het op zijn bankrekening zal merken, die naar schatting tussen de $ 47 en $ 110 miljoen bevat.

Tijdens zijn meest recente gevecht tegen Khabib Nurmagomedov op UFC 229 in 2018, verdiende hij een vergoeding van $ 3 miljoen. Hij verloor het gevecht in de vierde ronde, maar zijn banksaldo was zeker aan het winnen. McGregor ontving ook PPV-inkomsten die naar schatting zijn vergoeding meer dan $ 30 miljoen waren.

Nooit op zwart zaad

Het grootste deel van het financiële succes van McGregor is echter afkomstig van zijn Whisky-merk, Proper nr. 12. McGregor onthulde dat het bedrijf in het eerste jaar van de handel een verbazingwekkende omzet van $ 1 miljard heeft gerealiseerd.

Het bedrijf McGregor Sports and Entertainment Ltd werd opgericht in 2014 om het verdienpotentieel van de vechter te vergroten. Het houdt zich bezig met sportmanagement, promoties en vastgoed. Het is momenteel betrokken bij een merkstrijd met het Nederlandse op Schiphol gevestigde McGregor IP B.V. om ‘Conor McGregor’ gerelateerde handelsmerken in de hele EU te laten registreren.

Bekijk ook

NXT Hoogtepunten: Bijna alle vrouwenkampioenen bij elkaar & nieuwe cruisergewicht kampioen

Enkele dagen na de twee shows, NXT Take Over Stands and Deliver barste het strijdgeweld in de NXT weer los.

🎥 Koek Koek: YouTube bokser speelt vliegtuigje, zaterdag gehaktdag

Jake Paul gaat zaterdag de ring in tegen MMA-vechter Ben Askren

Sneller dan het licht: Tyson Fury toont handsnelheid

Tyson Fury bereidt zich voor op zijn eerste wedstrijd tegen zijn landgenoot Anthony Joshua

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page