Ernesto Hoost's team zal vechten tegen team Asashoryu op Stand Fighting Network K-Ing Nieuws
Nieuws

Ernesto Hoost's team zal vechten tegen team Asashoryu op Stand Fighting Network K-Ing

Ernesto Hoost's team zal vechten tegen team Asashoryu op Stand Fighting Network K-Ing

Stand Fighting Network K-IngStand Fighting Network K-Ing

Gepensioneerd sumo yokozuna (Grand Champion) Asachoryu D.Dagvadorj werd coach van de Zev Mixed Martial Arts Federation om mixed martial arts (MMA) in Mongolië te ontwikkelen.

D.Dagvadorj bereidt zijn team Asashoryu voor op het professionele kickboks toernooi "Stand Fighting Network K-Ing", die plaats zal vinden in Japan op 28 mei 2017. Team Asashoryu zal vechten tegen vier-keer K-1 wereldkampioen en Nederlandse kickbokser Ernesto Hoost's team.

De voormalige sumo wereld kampioen is van plan om Mongoolse atleten naar internationale toernooien van Rizin Fighting Federatie van Japan te sturen en Fight Nights in Rusland.

Asashōryū Akinori

Asashōryū Akinori, geboren 27 september 1980, als Dolgorsürengiin Dagvadorj, Mongools is een Mongoolse voormalige sumo worstelaar (rikishi). Hij was de 68e yokozuna in de geschiedenis van de sport in Japan en werd de eerste Mongoolse om de hoogste sumo rang te bereiken in januari 2003. Hij was één van de meest succesvolle yokozuna ooit. In 2005 werd hij de eerste worstelaar om alle zes officiële toernooien (honbasho) in één jaar te winnen. Over zijn hele carrière won hij 25 top divisie toernooi kampioenschappen, plaatste hem als vierde op de all-time lijst.

Einde sumo carrière

Van 2004 tot 2007 Asashōryū was sumo's eigen yokozuna, en werd bekritiseerd door de media en de Japanse Sumo Association voor het niet handhaven van de normen van het verwachte gedrag van een houder van een dergelijk prestigieus rang. Hij werd de eerste yokozuna in de geschiedenis om te worden geschorst in augustus 2007, toen hij deelnam aan een goeden doel voetbalwedstrijd in zijn eigen land, terwijl hij een lokaal sumo toernooi had afgezegd wegens een blessure. Na een carrière gevuld met een veelheid aan andere controverses, zowel op als buiten het Dohyo, werd zijn carrière beëindigd en heeft hij afscheid heeft genomen van sumo in februari 2010 na beschuldigingen dat hij een man buiten een Tokyo nachtclub zou hebben aangevallen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws