Taekwondo leraar geschorst na uitdelen van disciplinaire stokslagen aan leerling Nieuws
Nieuws

Taekwondo leraar geschorst na uitdelen van disciplinaire stokslagen aan leerling

Taekwondo leraar geschorst na uitdelen van disciplinaire stokslagen aan leerling

Ouders zeggen dat de stokslagen van de taekwondo leraar schade aanrichtte bij andere kinderen

Een Canadese Taekwondo leraar is geschorst na uitdelen van stokslagen aan een leerling, het incident vond afgelopen januari plaats maar de leraar is recentelijk geschorst. De Maritime Taekwondo Union, die in het district Halifax verantwoordelijk is voor de sportscholen en ook de Academie waar de leraar les gaf, heeft de schorsing opgelegd. Hoewel de politie van Halifax geen reden vond om aanklachten in te dienen over de vermeende mishandeling, heeft de Maritime Taekwondo Union, de leeraar Master Woo Yong Jung toch geschorst in afwachting van haar eigen onderzoek.

Taekwondo leraar geschorst na uitdelen van disciplinaire stokslagen aan leerling

Wij als meesters en instructeurs nemen deze principes zeer serieus

De politie van Halifax zegt dat ze in januari een melding van mishandeling op de Taekwondo-academie van Woo Yong hadden onderzocht en vaststelden dat een instructeur een 17-jarige student had gedisciplineerd met een wandelstok. "De leerling had geen medische aandacht nodig en leed niet aan lichamelijk letsel," verklaard Politie woordvoerder Carol McIsaac. "De MTU heeft zeer duidelijk gedefinieerde regels en beleid over hoe we omgaan met onze studenten en interactie hebben met de gemeenschap," zei MTU-president Doug Large. "Wij als meesters en instructeurs nemen deze principes zeer serieus." En vonden actie dus nodig.

Het incident inmiddels achter zich gelaten

De advocaat van Jung, Jason Gavras, zei in een verklaring: "Meester Jung, de student die gedisciplineerd was en zijn familie zijn behoorlijk verrast dat deze kwestie een verhaal is geworden. Ze beschouwden het grotendeels als niet belangrijk en hebben het incident inmiddels achter zich gelaten." De MTU lanceerde zijn eigen onderzoek nadat de klacht op 15 januari onder de aandacht was gebracht. Wanneer het onderzoek afgerond is, moeten de resultaten van het onderzoek worden overgedragen aan een panel met drie leden, waarvan wordt gezegd dat het bestaat uit juridische en medische professionals die ver van de taekwondo gemeenschap staan. De disciplinaire maatregelen van het MTU variëren van het afwijzen van de klacht, tot permanente uitzetting uit de organisatie.

Het moet worden aangepakt

"Ik denk dat het hele gebeuren ongelukkig is, maar wij als organisatie hebben geen opties," zei MTU-president Doug Large. "Het moet worden aangepakt. We hebben een verantwoordelijkheid jegens al onze leden en een verantwoordelijkheid om het beleid dat we hebben vastgesteld te handhaven. " Een ondersteuningsbrief van de Woo Yong TKD Parent Association zei dat de situatie buiten proportie is opgeblazen."Ik maak me absoluut geen zorgen als het gaat om de veiligheid en veiligheid van mijn kinderen als ze in de handen van meester Jung zijn", zei de voorzitter van de vereniging, Byron Kendall. Wat de verdere gevolgen zijn voor de leraar zal een latere hoorzitting uitwijzen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws