Home / Nieuws / Taekwondo: Korea terug op het hoogste niveau

Taekwondo: Korea terug op het hoogste niveau

Taekwondo: Korea terug op het hoogste niveau

China en Korea hebben elk nog één titel behaald op de sluitingsdag tijdens het Grand Slam Qualification Tournament van Wuxi 2019, dat vandaag werd afgesloten.

De dubbele olympisch kampioen en het lokale Koreaanse idool Jingyu Wu bewees dat ze weer terug is op het hoogste niveau van Taekwondo. zij voegde een nieuwe gouden medaille toe aan haar grote collectie, nadat ze Bora Kang uit Korea met 9-5 en 18-4 in de eerste twee rondes had verslagen.

Het andere goud van de dag werd veroverd door Hwan Namgoong uit Korea, die in de finale, de Chinese Chen, met 6-0, 4-0 en 6-3 in drie rondes versloeg. China kwalificeerde 4 andere atleten voor het hoofdevenement, terwijl Korea ook 2 vechters plaatste voor het hoofd toernooi van december.

Flink aantal medailles

China won alle negen medailles die op zaterdag werden uitgereikt tijdens de Wuxi 2019 Grand Slam Series kwalificaties. Korea was het enige andere land dat het podium bereikte door 1 zilveren en 1 bronzen mee naar huis te nemen.

Bekijk ook

Sambo worstelen: Mistral Janssen imponeert op EK ’19 Spanje

Op de EK ’19 sambo worstelen in Gijón te Spanje pakt Mistral Janssen (90 kg) een 3e plaats. 

Heftige video: Arnold Schwarzenegger geveld door karatetrap

De Oostenrijks-Amerikaans acteur en politicus, Arnold Schwarzenegger kreeg tijdens een bezoek aan Zuid Afrika een karate trap in zijn rug.

Dood 39-jarige WWE-worstelaar Ashley Massaro raadsel

De oorzaak van Massaro's dood is nog niet bekend, verder onderzoek moet nog uitwijzen wat de oorzaak is.

REGIO NIEUWS UITGELICHT