Home / Nieuws / Taekwondo: Korea terug op het hoogste niveau

Taekwondo: Korea terug op het hoogste niveau

Taekwondo: Korea terug op het hoogste niveau

China en Korea hebben elk nog één titel behaald op de sluitingsdag tijdens het Grand Slam Qualification Tournament van Wuxi 2019, dat vandaag werd afgesloten.

De dubbele olympisch kampioen en het lokale Koreaanse idool Jingyu Wu bewees dat ze weer terug is op het hoogste niveau van Taekwondo. zij voegde een nieuwe gouden medaille toe aan haar grote collectie, nadat ze Bora Kang uit Korea met 9-5 en 18-4 in de eerste twee rondes had verslagen.

Het andere goud van de dag werd veroverd door Hwan Namgoong uit Korea, die in de finale, de Chinese Chen, met 6-0, 4-0 en 6-3 in drie rondes versloeg. China kwalificeerde 4 andere atleten voor het hoofdevenement, terwijl Korea ook 2 vechters plaatste voor het hoofd toernooi van december.

Flink aantal medailles

China won alle negen medailles die op zaterdag werden uitgereikt tijdens de Wuxi 2019 Grand Slam Series kwalificaties. Korea was het enige andere land dat het podium bereikte door 1 zilveren en 1 bronzen mee naar huis te nemen.

Bekijk ook

VIDEO: Dillian Whyte laat Lucas Browne voor dood achter in de ring

DODEN: UFC vechter’s coach pleit voor handheld hersenscanners

Er wordt de afgelopen tijd veel gepleit voor handheld hersenscanners

ONE Championship oprichter Chatri Sityodtong CEO van het jaar!

CORONAVIRUS: Geen publiek bij ONE Championship vechtsport event

Het Coronavirus gooit roet in het eten

Wij spraken met de Vechtsportautoriteit over het streven naar een gereguleerde, veilige, gezonde en goed georganiseerde vechtsportsector!

VECHTSPORTAUTORITEIT: Wangedrag moet aangepakt worden

De Nederlandse Vechtsportautoriteit