Home / Nieuws / Taekwondo is een sport voor mietjes? Of niet?

Taekwondo is een sport voor mietjes? Of niet?

Taekwondo Kampioen tegen amateur, als dat maar goed afloopt?

In de wereld van de vechtsporten, zijn mismatches een ongelukkig incident dat kan gebeuren wanneer er sprake is van een gebrek aan toezicht of soms zelfs alleen maar een incompetente sport organisatie. In de video zien we een voorbeeld van een dergelijke mismatch in een kickboxing gevecht tussen twee jongens die nooit eerder in de ring bij elkaar zijn geweest.

Dit gevecht is een mismatch pur sang, zowel in termen van omvang en vaardigheid. De grote, veel meer ervaren vechter is een toonbeeld  van de verschillende gewichtsklassen tijdens dit gevecht hij is groter en zwaarder dan zijn tegenstander, wat de situatie nog erger maakt zijn.

Zelfde vechtsport achtergrond

Beide vechters naar verluidt een Taekwondo achtergrond en als je vanuit dezelfde achtergrond als een tegenstander bent die is veel meer ervaren in deze discipline, is het een recept voor een ramp. Ook geldt dit voor MMA waar vechters uit verschillende vechtsport disciplines elkaar bestrijden in de ring.

De minder ervaren jongen toont hart en taaiheid in zijn verdediging terwijl hij een aantal grote hits van zijn tegenstander moet verwerken, maar hij blijft vechten. Als hij tegen over iemand van zijn eigen grootte en het niveau had gestaan, dan had het wel eens een heel ander verhaal kunnen zijn.

Scheidsrechter bijna knock out

Ondanks de mismatch, de stopzetting door de scheidsrechter was behoorlijk solide en het bespaarde de kleinere man van het nemen van meer onnodige straf. Het zou veel erger kunnen zijn als deze niet het gevecht zou hebben beëindigd. De scheidsrechter gaat bijna zelf knock out door een high kick die valk langs zijn hoofd scheert. Maar was cool om de vechters elkaar te zien omhelzen aan het eind in een show van wederzijds respect, die aantoont wat de echte spirit van de vechtsport inhoudt

Bekijk ook

Joseph Parker verslaat Junior Fa in vuurwerkloze wedstrijd (video)

Joseph Parker heeft vanavond Junior Fa verslagen in een puntenbesluit in de Spark Arena in Auckland. Voormalig wereldkampioen zwaargewicht Joseph Parker overwon Junior Fa met een unanieme beslissing in hun geheel Nieuw-Zeelandse strijd.

Bekende vechter slaat rivaal op zijn bek in hotel lobby (video)

Gordon Ryan sloeg zijn oude rivaal Andre Galvao in het gezicht, kort na zijn wedstrijd ...

Adegbuyi: ‘Ik heb het recht verdiend om te vechten tegen Rico’

Benny Adegbuyi versloeg in december vorig jaar Badr Hari. Met de winst op de kickbokslegende ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page