Supergevecht Alvarez tegen Golovkin eindigt in een gelijkspel! Golovkin houdt titel! – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Supergevecht Alvarez tegen Golovkin eindigt in een gelijkspel! Golovkin houdt titel!

Supergevecht Alvarez tegen Golovkin eindigt in een gelijkspel! Golovkin houdt titel!

Saul “Canelo” Alvarez en Gennady “GGG” Golovkin vochten zaterdagavond een spannend middengewicht supergevecht uit.

Gennady Golovkin behield zaterdagavond zijn middengewichtstitel in zijn gevecht tegen Canelo Alvarez in een harde strijd. Een vreemde, reeks beoordelaarsscores zal de nadruk leggen op de briljantheid die in dit middengewicht gevecht verborgen zat. En zal controverse veroorzaken tussen twee grote vechters met een zeer hoog boks IQ, hart, kin, uithoudingsvermogen en verlangen om te winnen.

De twee grote boksers hadden het gevecht goed voorbereid. Geen van beiden waren naar het canvas gezakt, en beide hadden hun momenten. Nu zullen ze waarschijnlijk opnieuw moeten leveren in een rematch. De tweede keer zullen de kansen voor Canelo hoog liggen.

Briljant Golovkin ouder maar strijdvaardig

Zo briljant Golovkin was, toch was de tand des tijds te zien, want de vechter uit Kazachstan is inmiddels 35 jaar oud. Maar de uitslag had in het voordeel moeten zijn voor Canelo moeten zijn, naar vele meningen.

Golovkin hield dan wel zijn titel maar met een magere score: 115-114 (Golovkin ), 114-114 dan 118-110 van het jurylid Adelaide Byrd, wat voor velen onbegrijpelijk is. Er gaan stemmen op dat er iets meer aan de hand is bij dit evenement met een totale waarde van $100 miljoen dollar, en dat is onverteerbaar. Vier jaar geleden werd jurylid CJ ross ook al vergruisd toen hij het Floyd Mayweather-Canelo gevecht tot een gelijkspel uit riep.

Rematch is onvermijdelijk

Er gingen gelijk stemmen op dat een rematch niet uit mag blijven met deze uitslag, heel internet en de sociale kanalen gonsden van de geruchten en suggesties. Grote namen op twitter bijvoorbeeld gaven aan dat het geld een te grote rol speelt in het boksen, en dat men voorbij gaat aan d essentie van de sport, “money over sport” werd er geroepen. In ieder geval was en is het nu al een veelbesproken gevecht, wij zien de rematch graag tegemoet!

Bekijk ook

‘Ik eerst’: Nederlander Buist eist titelkans bij ONE Championship op

Pieter Buist, MMA-lichtgewicht die onder de vlag van ONE Championship vecht eist zijn kans op een titelgevecht bij de organisatie op

‘Fury zal Wilder sneller verslaan dan de vorige keer’

De zwaargewicht rivalen zullen op 24 juli opnieuw vechten

‘Stop met janken pak je verlies, ik ben de betere vechter’

Ik zweer het je, zijn volgende gevecht zal verbeteren als hij het werk goed doet.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page