Video: Street Beef gevechten zijn in Amerika een hype, maar is het wel veilig? - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Video: Street Beef gevechten zijn in Amerika een hype, maar is het wel veilig?

Video: Street Beef gevechten zijn in Amerika een hype, maar is het wel veilig?

Wel eens van “Street Beef” gevechten gehoord? Wij ook niet totdat wij enkele tips kregen over deze aparte manier van een ruzie beslechten!

De naam “Street Beef” is samen gesteld uit “Street” wat staat voor straat, en “Beef” het Amerikaanse verbasterde woord voor ruzie, of een probleem met iemand hebben. Let wel er zijn vele varianten van straat vechten, maar deze Street Beefs lijken het een stapje verder te willen nemen.

Wij hebben een probleem let settle this beef

Wat is het doel van Street Beef horen wij u denken, en is het wel veilig? Op het laatste komen wij zo terug. Uit bronnen omtrent de Street Beef hype begrepen wij dat het ooit in het leven is geroepen om persoenen dit een strijd of ruzie met elkaar hebben, tegenover elkaar te zetten. En deze te laten vechten met als doel dat als men uitgevochten is, de ruzie over moet zijn. Een beetje primitieve manier om een ruzie of probleem op te lossen lijkt ons. En of het veilig is? Tja, wat denkt u zelf het enige toezicht dat er lijkt te zijn is een aantal getuigen die de vechters ophitsen, geen ring arts of kundige scheidsrechter.

Vechten met handbescherming en karige regels

Er wordt wel gevochten met handbescherming, in dit geval met MMA handschoenen, maar wat helpt dat als je tegenover iemand staat die 4x zoveel weegt? Net als in de video, waar de ietwat groter uitgevallen dame in groot contrast staat met haar tegenstander. De enig regels die er lijken te zijn is dat je niet mag vasthouden en op de grond vechten. Het lijkt ons ook niet echt verantwoord, en of er als zware gewonden zijn gevallen of erger is ons niet bekend. En zover wij weten is het nog niet echt overgewaaid naar Nederland.

Bekijk ook

Gruwelijke beenbreuk verpest debuut MMA-vechter Richard Palencia | Video

Nasty! Gruwelijke beenbreuk verpest debuut bij Bellator | Video

Dit nadat hij een gebroken been had opgelopen

Holy shit! Vechter op brancard afgevoerd na flying kick (video)

Holy shit! Vechter op brancard afgevoerd na flying kick (video)

Ook de wedstrijd van Ożóg en Mamporia eindigde grim

Fatale HeadKick in 5 seconden fataal voor vechter!

Fatale HeadKick in 5 seconden fataal voor vechter! (video)

De commentatoren waren het erover eens

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page