Stipe Miocic verslaat Francis Ngannou in een ware uitputtingsslag! - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Stipe Miocic verslaat Francis Ngannou in een ware uitputtingsslag!

Stipe Miocic verslaat Francis Ngannou in een ware uitputtingsslag!

Zaterdagnacht zou de dageraad zijn van het volgende grote UFC zwaargewicht tijdperk.

In plaats daarvan bleek het een bevestiging te zijn van de lange historische UFC-titel en behouden door Stipe Miocic. In het langverwachte zwaargewicht gevecht van de UFC in jaren, heeft Miocic de knockout expert Ngannou op UFC 220 een lesje geleerd. Door een unaniem besluit te nemen op 50-44. Werd Miocic de eerste UFC zwaargewicht kampioen in de geschiedenis, met een titel die zover teruggaat tot 1995. En die zijn titel op drie opeenvolgende keren met succes wist te verdedigen.

Stoten niet succesvol

De openingsronde was een strijd van adembenemende intensiteit, omdat beide vechters elkaar hard genoeg raakten om de andere geen pauze te geven. Maar het spelplan van Miocic werd al snel duidelijk. Wanneer Ngannou een klap uitdeelde, zou Miocic een takedown maken. En hoewel hij niet met al zijn stoten niet succesvol was, landde hij er één van betekenis in het midden van de ronde. Miocic werkte vanuit de zijcontrole en nam Ngannou kort in een armbar, maar ging later voor een choke.

Miocic nam het echt over in de tweede ronde

Waardoor het duidelijk werd dat zijn all-round spel superieur was aan Ngannou’s één stoot knockout stijl. Hij nam Ngannou opnieuw mee naar de mat. Toen Ngannou probeerde op te staan, wachtte Miocic op een knie naar het hoofd, maar in plaats van de verwachte knie van Ngannou legde deze zijn hand op de mat. In het moment daarop deelde Miocic zelf knieën uit naar het lichaam van Ngannou. De derde ronde was vergelijkbaar, Ngannou had een beetje succes in de clinch, maar nadat hij Miocic met een rechtse stoot had geraakt, lukte het Miocic een takedown naar de mat te doen en controleerde Ngannou vanaf daar.

Tegen de vierde ronde waren beide vechters duidelijk moe

Maar Ngannou leek meer afgemat te zijn. Micoc scoorde vroegtijdig een takedown en deelde veel stoten uit terwijl Ngannou gewoon doorging. Maar kreeg Miocic opnieuw Ngannou op de grond. Toen ze halverwege opstonden, was het duidelijk dat beide vechters uitgeput waren. Maar Ngannou was erg vermoeid, want zelfs met twee minuten om iets te doen, kon hij de energie niet verzamelen om terug te komen.

Bekijk ook

Dikke middelvinger! UFC’er Woodley zet Jake Paul Tattoo

De tattoo is onderdeel van een weddenschap

Bruut ‘KO’ gemepte bokser geeft teken van leven! ‘Ik kom terug’

Er werd even gevreesd voor het welzijn van de bokser

Zwaar ‘KO!’ NL-Karateka MEPT rivaal bruut naar de mat (video)

Davy Brand maakte korte metten met zijn tegenstander Carlos Escribano

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page