Stipe Miocic daagt opnieuw Anthony Joshua uit Nieuws
Nieuws

Stipe Miocic daagt opnieuw Anthony Joshua uit

Stipe Miocic daagt opnieuw Anthony Joshua uit

Stipe Miocic daagt opnieuw Anthony Joshua uit, en het is eigenlijk wel begrijpelijk!

Je mag de Stipe Miocic niet echt schuld geven. Hij is de UFC zwaargewicht kampioen, hij verdient voortdurend minder dan zijn collega's, en hij lijkt niet de UFC zover te krijgen om hem een ​​contractaanbod te maken waarmee hij kan leven. Dus wat doet hij? Miocic (17-2 MMA, 11-2 UFC) daagt zwaargewicht kampioen Anthony Joshua (19-0 boksen) uit. Nog een keer. En terwijl het eigenlijklogisch lijkt als je erover nadenkt, begint het ook een beetje verdrietig te worden op een ietwat vreemde manier.

Stipe Miocic daagt opnieuw Anthony Joshua uit

Pensioen van Wladimir Klitschko de kans voor Miocic

Ter gelegenheid van het pensioen van Wladimir Klitschko wat gisteren bekend werd gemaakt, nam de UFC-kampioen op donderdagmorgen op Twitter de kans om een nieuwe poging te doen om Joshua in een crossover gevecht te lokken:

Hij probeerde een soortgelijke tactiek in mei, toen de Conor McGregor vs Floyd Mayweather gevecht dichterbij kwam, maar werd summier weggewuifd door Joshua.

Pure wanhoop of gewoon zielig

De ironie is dat Miocic er eigenlijk een beetje beter voor staat om deze strijd aan te gaan dan McGregor deed toen hij Mayweather uitdaagde. Miocic deed meen aan een aantal Golden Gloves boks wedstrijden, die hem een voorsprong op McGregor geeft. De kansen zeggen dat Miocic en McGregor beide zullen verliezen wanneer ze het spel van de andere mannen spelen, maar Miocic zou waarschijnlijk een beetje en betere kans kunnen hebben. Niet dat dat natuurlijk belangrijk is. Sinds het Mayweather-McGregor gevecht er aankomt en nog altijd meer een hype is dan dat het over vaardigheid gaat, is het enige wat echt belangrijk is, wat je onder de aandacht brengt. En Miocic? Zo goed een vechter als hij is, zal hij waarschijnlijk Joshua geen klap geven die hij niet zou kunnen incasseren.

MMA vechters zijn onderbetaald

Met andere woorden, dit is een gemiste kans voor Miocic. Tenminste een deel van de reden waarom hij Joshua uitdaagt is omdat hij zo publiekelijk ontevreden is met zijn UFC-contract, en MMA-vechters zijn nu overal nu zoek en zien het groenere gras in het boksenweiland, dat waarschijnlijk niets positiefs zegt over de loon schalen in het MMA. Met andere woorden dat de vechters zich onder betaald voelen. En dan het andere, dat er een zeker verdriet is in het proberen te volgen in de voetstappen van McGregor. Miocic heeft zelfs geen nieuwswaarde hier voor hem. Hij probeert alleen "volg de leider" te spelen met de hoop op een bak geld die waarschijnlijk toch kleiner zal zijn dan McGregor's. Nogmaals, hij heeft een logisch betere positie waaruit hij kan werken. In tegenstelling tot McGregor, kan Miocic in ieder geval zeggen dat hij zijn UFC-riem verdedigd heeft, en bijna een record-hoeveelheid gevechten heeft gevoerd, gezien hoe hard de UFC zwaargewicht zijn titel weet vast te houden. Dan is dit weer het vechtspel. Logica telt niet altijd te veel.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws