Steeds meer interactie tussen boksen en kickboksen, leren van elkaar is essentieel Nieuws
Nieuws

Steeds meer interactie tussen boksen en kickboksen, leren van elkaar is essentieel

Steeds meer interactie tussen boksen en kickboksen, leren van elkaar is essentieel

Veel boksers proeven van het kickboksen en andersom blijkt het idem dito

Dat boksers en kickboksers veel van elkaar kunnen leren staat buiten kijf, vaak zie je vooral op social media berichten voorbij komen dat boksers zich inschrijven voor kickboks les en andersom lijkt dit ook het geval te zijn. En waarom ook niet beide disciplines liggen immers dicht bij elkaar, met dien verstande dat bij het kickboksen de benen worden gebruikt.

Steeds meer interactie tussen boksen en kickboksen, leren van elkaar is essentieel

Boksers hebben meer conditie dan kickboksers

Dat boksers meer conditie zouden hebben dan kickboksers is een veel gehoord argument, maar is dit ook zo? In de praktijk blijkt dat dit vaak helemaal niet het geval is en op hetzelfde niveau ligt, beide sporten eisen een goede conditie om op hoog niveau te kunnen presteren. Neem een voorbeeld aan Nieky Holzken die recentelijk in de WBSS zijn debuut maakte, Holzken liet zien 12 ronden aan te kunnen als kickbokser. Natuurlijk bokst Holzken ook veel naast zijn kickboks training naar toch, ga er maar eens aanstaan.

Staz (13) debuteert met succes in kickboksring

Zo kopt vandaag een artikel op de website van de krant Veendammer; "De 13-jarige Staz Broekhoven uit Nieuwediep heeft laten zien dat hij naast het reguliere boksen ook met kickboksen prima uit de voeten kan."De jongen bokser Staz, begon een klein half jaar geleden eigenlijk alleen met kickbokstrainingen om zijn voetenwerk bij het boksen te verbeteren. Een mooi voorbeeld dat interactie tussen beide sporten vruchtbaar is. Ook zijn er meer boksers die hun voetenwerk willen verbeteren en dan voor extra kickboks lessen kiezen, niet om het trappen te leren maar puur het bewegen in ring.

Verwar je stoten niet tussen het boksen en kickboksen

Het lastige voor een bokser kan zijn dat een spinning backfist tijdens een bokspartij niet is toegestaan, daar waar het bij het kickboksen een techniek is waar een tegenstander mee verrast kan worden en indien goed uitgevoerd KO kan gaan. Daarentegen kan een bokser zijn ei goed kwijt in het kickboksen, feit blijft dat de interactie tussen beide sporten een goede ontwikkeling is.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws