Sportschool Nederlandse vechtlegende gedwongen te sluiten Nieuws
Nieuws

Sportschool Nederlandse vechtlegende gedwongen te sluiten

Sportschool Nederlandse vechtlegende gedwongen te sluiten

Een van de meest bekende sportscholen van Nederland, Pancration uit Amsterdam moet definitief haar deuren sluiten. Op 12 juli moet het pand leeg zijn, die in 2002 door vechtsportlegende Chris Dolman werd opgericht.

Tegen AT5 verteld Sharon Dolman dat een uitspraak van de rechter haar dwingt om de deuren te sluiten. Een andere plek is er niet gevonden voor de sportschool die naast vechtsport lessen een sociale functie heeft in Amsterdam Noord. Er werd een dwangbevel uitgevaardigd waardoor gisteren de boel op slot moest. Echter kraakten een aantal leden, mede-eigenaren en vrienden het pand. tevergeefs.

Niet lang daarna verscheen ene deurwaarder vergezeld door de politie. Tegen AT5 zegt Dolman; ,,We hebben een belangrijke maatschappelijke functie. Iedereen in deze buurt heeft hier wel eens getraind, maar het is ook voor een bakje koffie, een praatje of als je problemen hebt", aldus Dolman. ,,Dan zijn we er voor je. Als we weggaan is het vreselijk voor de buurt. Ik denk dat dat niet goed is voor de buurt, er is al helemaal niks hier."

De wijk niet uit

,,We willen graag onze spullen zelf eruit halen. Het is heel veel werk, we hebben geen plek om onze spullen op te slaan", zegt Dolman een terneergeslagen Dolman met de extra week respijt ook geen kans ziet iets te vinden. ,,Ik hoop dat we een nieuwe plek in de buurt kunnen krijgen, het liefst hier. Wij willen eigenlijk de wijk niet uit. Wij willen voor deze kinderen en mensen blijven bestaan.''

Oprichter Chris Dolman is een ware legende zo werd hij maar liefst veertig keer kampioen in diverse sporten waaronder Judo en worstelen. Ook vocht de Amsterdammer als MMA-prof in Japan. Met het sluiten van de sportschool verdwijnt ook een stuk legendarisch vechtsport geschiedenis.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws