Sportscholen zwaar de pineut door verplichte coronapas
Home / Nieuws / Sportscholen zwaar de pineut door verplichte coronapas

Sportscholen zwaar de pineut door verplichte coronapas

Foto Pexels

De aankondigingen gisteravond tijdens de persconferentie deden menig sportschoolhouder sidderen. Met de twee jaar corona ellende nog in het achterhoofd luisterden velen naar de nieuw aangekondigde maatregelen, waaronder de coronapas voor sportscholen.

Een groot aantal sportscholen heeft het zwaar gehad door de lockdown en de verplichte sluitingen. Rijnmond.nl deed een rode langs de velden om de sfeer te peilen onder een aantal sportschoolhouders. Deze zien de nieuwe ontwikkelingen met lede ogen aan.

Daar gaan we weer

,,Er wordt ons een strop om de nek gelegd”, zegt Linda Oosterbaan dochter van de bekende kickbokser Jan Oosterbaan tegen Rijnmond.nl. Zij is werkzaam bij Oosterbaan Gym in Rotterdam en vreest voor de toekomst van haar sportschool. ,,We hebben twee van deze crisissen overleefd, maar als we nog zo’n periode van een paar maanden ingaan, vrees ik het ergste. “

,,Alle reserves zijn op, maar ondertussen lopen de rekeningen gewoon door. Het wordt echt overleven”,aldus Linda. Niet alleen Linda vreest voor erger ook Leon de Gee, eigenaar van The Fitness Lounge in Berkel en Rodenrijs, maakt zich zorgen over de aangekondigde maatregelen.

Niet gevaccineerd

,,Ik word in een positie gebracht waarin ik niet wil zitten. Ik heb een ruim ledenbestand met daartussen toch wel een aantal mensen die niet gevaccineerd zijn”, zegt De Gee. ,,Die moet ik nu toegang gaan ontzeggen. Dat zijn trouwe klanten die gewoon drie of vier keer in de week bij ons komen sporten en waar ik daarna altijd een kopje koffie mee doe.”

Landelijk is het sentiment dat mensen corona moe aan het worden zijn. Dit blijkt ondermeer uit het feit dat er flink wat verzet is. Zo kondigde KNKF al aan de maatregelen en QR code lover niet te zien, ook al staan er hoge boetes op overtreding.

Bekijk ook

Zorgen om bokskoning Tyson Fury! ‘Dit kan zo niet’ (video)

Als dit maar goed gaat

Rico Verhoeven: ‘Zo zou ik nooit vechten’ (video)

Rico is er zeker van zo zou hij nooit vechten

Mike Tyson tegen Jake Paul de ring in! ’40 miljoen te verdelen’

Mike Tyson en Jake Paul zijn akkoord

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page