Sportscholen voeren anti-corona vakantie regels in
Home / Nieuws / Sportscholen voeren anti-corona vakantie regels in

Sportscholen voeren anti-corona vakantie regels in

Het zomer vakantie seizoen is in volle gang. Maar sportscholen maken hun leden alvast attent op de na vakantie corona regels.

Het coronavirus lijkt weer op te leven. Echter geeft het RIVM aan dat dit onder andere komt dat er nu veel meer mensen een test ondergaan. Er zijn veel sportscholen die flink in de problemen waren geraakt door de lockdown.

Om erger te voorkomen voeren dan al een groot aantal sportscholen regels in voor leden die terugkomen van vakantie. Zo ook Mat Nak Muaythai uit Zonhoven. Een van regels is dat leden die langer dan 1 dag op vakantie zijn geweest in binnen of buitenland, 2 weken niet mogen trainen.

Goede tips

Ook worden er tips gegeven hoe met de nieuwe regels om te gaan. Een woordvoerder van het RIVM zegt dat de sportscholen goed handelen met het invoeren van dit soort regels. “Het toont een mate van verantwoordelijkheid. “

Er wordt onder andere een beroep gedaan op de kernwaarden van de vechtsport, respect en discipline. Wanneer regels vanuit nog meer versoepelt gaan worden is niet bekend. Dit hangt samen met een eventuele nieuwe uitbraak van het coronavirus.

Bekijk ook

Welterusten! Boksdebutant scoort ‘KO’ van het jaar (video)

Antoine Cobb scoorde in zijn eerste prof bokswedstrijd een dikke knock-out.

Tyson Fury’s volgende gevecht in de maak! ‘In maart de ring in’

Eerder deze maand heeft de Brit met succes zijn titel verdedigd tegen Deontay Wilder in hun derde ontmoeting.

UFC-ster McGregor! ‘Probleem is op te lossen’

De vechter heeft niet allen verstand van knokken

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page