'Sportscholen niet meer dicht bij Coronapandemie!' Rechtszaak voortgezet Nieuws
Nieuws

'Sportscholen niet meer dicht bij Coronapandemie!' Rechtszaak voortgezet

'Sportscholen niet meer dicht bij Coronapandemie!' Rechtszaak voortgezet

Vandaag hebben de advocaat van “Sportscholen essentieel”, bekende vechters en een aantal sportschoolhouders een constructief gesprek gehad met een aantal ambtenaren van het Ministerie van VWS. Er is gesproken over de lessen die zijn getrokken uit de afgelopen twee jaar van leven met corona en wat de impact van de maatregelen op de leden van de sportscholen is geweest.

Er is vanuit de sportscholen veel aangedragen over zowel het verleden als de toekomst en het ministerie heeft dat zeker ter harte genomen. Er is onder andere voorgesteld om de sportscholen actief te betrekken bij het promoten van een gezonde leefstijl, zowel op het gebied van bewegen als van voeding, zodat er preventief kan worden gewerkt aan het bestrijden van corona.

Coronatoegangsbewijs

Daarnaast is veel gesproken over de gevolgen van het coronatoegangsbewijs in de sportscholen en over mogelijke alternatieven van dit beleid in de toekomst. Helaas heeft het ministerie geen toezegging kunnen doen over het erkennen van de sportscholen als een essentiële sector, zodat bij een nieuwe golf de sportscholen kunnen worden ontzien.

Wel is er afgesproken om de gesprekken voort te zetten, zodat de kloof tussen de beleidsmakers enerzijds en de sportscholen anderzijds kan worden verkleind. Hoe vruchtbaar het gesprek ook is geweest, het belang om deze kwestie aan een onafhankelijke rechter voor te leggen is evident gebleken.

Essentiële sector

Dit om te voorkomen, dat de sportscholen branche wederom aan beperkende maatregelen wordt onderworpen bij een nieuwe uitbraak in het najaar. De sportscholen moeten als een essentiële sector worden erkend!

Het aantal eisers voor de rechtszaak staat inmiddels op 100 sportscholen. De dagvaarding is gereed en de proceskosten zijn gedekt. Indien meer sportscholen zich willen aansluiten bij deze actie kunnen deze zich melden op e-mailadres fightclubdenhaag@outlook.com.

Ingezonden door: Satish Jhamai

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws