'Sportscholen moeten open, zijn deel van de oplossing'
Home / Nieuws / ‘Sportscholen moeten open, zijn deel van de oplossing’

‘Sportscholen moeten open, zijn deel van de oplossing’

'Sportscholen moeten open, zijn deel van de oplossing'
‘Sportscholen moeten open, zijn deel van de oplossing’

Gisteren werden de recentste Ant-corona maatregelen aangekondigd. De overheid handhaaft de avondklok voorlopig tot midden maart. Contact beroepen mogen weer aan de gang, winkels en sportscholen kunnen beperkt opeen en de horeca blijft gesloten.

Dat de sportscholen niet geheel meer open mogen maar gedeeltelijk en onder strikte voorwaarden buiten les mogen geven. Is een doorn in het oog van NL Actief, de organisatie die de sportscholen steunt. Directeur Ronald Wouters, van de organisatie zegt vandaag tegen BNR dat de sportscholen open moeten.

,,Onze sector is deel van de oplossing, het kan binnen, de onderbouwing van het kabinet klopt niet’, zegt Wouters. ,,’alle leeftijdsgroepen werken aan hun immuunsysteem, aan hun vitaliteit. Bewegen is een medicijn”, aldus Wouters.

Sport is deel van de oplossing

,,Vijftig procent van de populatie die vorig jaar nog sportte, is daarmee gestopt. Niet alle mensen kunnen zichzelf in beweging zetten en houden, daar heb je professionals voor nodig.” Wouters vindt dat de combi van sport en gezond blijven niet serieus genomen wordt.

,,De kern is dat onze sector een deel van de oplossing is, sport en bewegen is een medicijn. Sport zou net zo essentieel moeten zijn als een supermarkt. Het kan ook binnen, het standpunt dat dit niet kan is niet onderbouwd, we willen weten hoe dat zit”, zegt Wouters. Die vindt dat juist met de expertise van de sportscholen een goede weerstand kan worden opgebouwd.

Bekijk ook

UFC-kampioen Ngannou trapt rivaal per ongeluk ‘KO’

Francis Ngannou reageerde op onlangs vrijgegeven beelden

€ 20.000 toernooi! NL Topkickboksers in actie

Er staan bekende vechters tegenover elkaar.

MMA-kampioen De Ridder wacht zware taak in titelgevecht

Reinier de Ridder zal zijn eerste verdediging doen van zijn middengewicht titel

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page