SPORTSCHOLEN IN TSJECHIË WEER OPEN: Wanneer volgt Nederland? - Vechtsport Info
Home / Nieuws / SPORTSCHOLEN IN TSJECHIË WEER OPEN: Wanneer volgt Nederland?

SPORTSCHOLEN IN TSJECHIË WEER OPEN: Wanneer volgt Nederland?

Sportscholen mogen in Tsjechië mogen open omdat de regering de corona lockdow versnelt afbouwt.

De stad Praag heeft laten weten dat sportscholen opnieuw kunnen worden geopend nadat de regering van de Tsjechische Republiek had besloten de afsluiting te versnellen vanwege een daling van het besmettingspercentage in het land.

De Tsjechische regering heeft een bijgewerkt exitplan met vier fasen bekendgemaakt, waardoor sportscholen en detailhandelaren met een oppervlakte van meer dan 2.500 m2 opnieuw kunnen worden geopend.

Toch de deur dicht

Hoewel de toestemming is gegeven, lijkt er geen haast te zijn om opnieuw te openen, met een groot aantal sportscholen in Praag met het wij zijn “gesloten” bord boven de deur.

Het viertraps COVID-19-exitplan van de Tsjechische Republiek ging van start op 20 april, toen boerenmarkten en handelaars met winkels weer open gingen. Burgers moeten tot eind juni gezichtsmaskers dragen, maar kunnen nu ook in groepen van tien mensen bijeenkomen eerder was dit twee.

Sporten is goed voor de gezondheid

In een verklaring zei vice-premier Karel Havlíček: “We hebben geëvalueerd met Pasen en de resultaten zijn veelbelovend. Er zullen intervallen van 14 dagen zijn in de heropeningsstrategie en op dit moment kopieert het schema ongeveer wat er in Duitsland en Oostenrijk wordt gedaan. ”

Begin april was Tsjechië het eerste land in Europa buiten het VK dat de regels voor het afsluiten van bewegingsoefeningen versoepelde en mensen toestond om te fietsen, joggen of wandelen op het platteland als ze zich aan een sociale afstandsregel van twee meter hielden en een gezicht droegen masker.

Nederland nog niet

Andere bedrijven in Tsjechië zullen de komende weken heropenen met spa’s, salons en buitenrestaurants die vanaf 11 mei heropenen, terwijl binnenrestaurants gepland zijn om te heropenen en vanaf 25 mei binnen te beginnen.

In Nederland is er ook een versoepeling, de jeugd mag weer sporten, volwassen en kinderen vanaf 12 mogen nog niet met elkaar samen komen om hun sport activiteiten te hervatten.

Bekijk ook

KRAK ‘KO’! Kickbokser trapt been rivaal aan diggelen (video)

Een staaltje van vakkundig knokken

‘KO’! Kersverse UFC’er MEPT rivaal bruut naar het canvas

Steven Nguyen verdiende zich afgelopen nacht een UFC contract.

Verhoeven’s DOPING opmerking over Overeem: ‘Ik zit goed’ (video)

Rico Verhoeven en Alistair Overeem stonden gisteravond voor het eerst tegenover elkaar.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page