'Sportscholen dicht voelt als een knockout!' Bert Kops Nieuws
Nieuws

'Sportscholen dicht voelt als een knockout!' Bert Kops

'Sportscholen dicht voelt als een knockout!' Bert Kops

Vanavond werd bekend dat er weer een lockdown van kracht wordt. Morgen gaat deze om 05:00 uur in tot in principe 14 januari. Bekende coach en sportschoolhouder Bert Kops zegt dat het voelt als een keiharde knockout.

Voor Kops en andere sportschoolhouders komt de nieuwe sluiting van de sportscholen als een donderslag bij heldere hemel. ,,Een verlenging van de tot 17:00 uur sporten, daar had ik vrede mee gehad”, zegt Kops tegen onze redactie. ,,Daar waren we nu op ingesteld, we hadden veel thuiswerkers die kwamen trainen waar moeten die nu heen?"

Ware doodsklap

Ook zegt Kops mee te voelen met collega sportschoolhouders die net van start zij gegaan; ,,Voor die mensen is het een ware doodsklap, voor ons als doorgewinterde sportschoolhouders voelt het als een knockout.”

Kops zou morgen een signeersessie hebben van zijn nieuwe boek en biografie in de bibliotheek van Purmerend, ook deze valt in het water ook al mogen deze wel open blijven. ,,Het is toch afgelast”, zegt Kops ze zijn bang dat er teveel mensen komen opdagen. “

Prof vechters

Naast het dagelijks les geven op zijn sportschool heeft Kops een aantal bekende vechters die hij traint. Een daarvan is Bellator kampioen Gegard Mousasi die in Februari volgend jaar in Dublin vecht. ,,Ik ga in overleg met de Vechtsportautoriteit om te horen hoe het zit met onder andere mijn prof-wedstrijd vechters. Gegard moet zich voorbereiden en een aantal andere ook.”

Op de vraag hoe Kops de boel financieel aan elkaar wil rijgen, zegt de ras Amsterdammer gekscherend; ,,Ik ga mijn oude sokken met mijn spaargeld maar weer eens zoeken. “ In principe geldt de lockdown tot 14 januari, daarna beslist de regering of er voldoende zicht is om deze op te heffen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws