Home / Nieuws / SPORTSCHOLEN DE DUPE: €4000 corona compensatie grote misser

SPORTSCHOLEN DE DUPE: €4000 corona compensatie grote misser

De compensatie zoals ingesteld door de Nederlandse overheid om verlieslijdende ondernemers te compenseren geldt niet voor iedereen.

Wie dacht even snel gebruik te kunnen maken van het aanbod om eenmalig €4000 gestort te krijgen komt van een koude kermis thuis. Er is veel geklaag vanuit diverse ondernemers waaronder een groot aantal sportschoolhouder die spreekwoordelijk naast de pot pissen.

Help ons

Uit noodzaak doen deze oproepen op social media voor hulp, tot aan crowdfunding acties waar gevraagd wordt voor een financiële bijdrage. Zo doet Joey Smits van Sportschool Team Smits uit Tilburg een oproep via Facebook. “Helaas vallen wij natuurlijk buiten de boot en krijgen we niets, we moeten het dus zelf doen.”

“Mocht je ons kunnen en willen steunen door toch je contributie over te maken zouden we dat geweldig vinden, lukt dit niet kijken wij niemand hierop aan.” Een van de schrijnende oproepen om steun. Niet alleen de sportscholen maar ook andere ondernemers die niet onder een bepaalde SBI-Code vallen kunnen het schudden.

Pech gehad

Zo zijn er gevallen bekend van ondernemers die na hun pensioen gewoon zijn blijven doorwerken, deze maken geen kans op de compensatie, sterker nog doordat zij door werken lijken zij hiervoor nu te worden gestraft. Er wordt dan ook flink gebeld met de uitkerende instantie RVO.

Onze redactie leert uit contact met het RVO dat waar voorheen de Kamer van Koophandel nog wel eens een SBI-Code kon wijzigen dit nu uitgesloten is om fraude te voorkomen. Dat hardwerkende ondernemers met aantoonbaar een aantal jaren actief te zijn hierdoor in de problemen komen lijkt niet relevant.

Bekijk ook

UFC 1: Gerard Gordeau de eerste Nederlandse vechter bij de UFC

Karatelegende Gerard Gordeau in film over 1ste UFC event

Gerard Gordeau vocht als eerste Nederlander bij de Amerikaanse vechtsport organisatie UFC. Hij imponeerde de ...

DOPINGONDERZOEK: WBC Bokskampioen krijgt wereldtitel terug

Franchon Crews Dazurn (rechts) Franchon Crews Dazurn is in ere hersteld als WBC-kampioen. Op 10 ...

GLORY KICKBOXING NIEUWS: Terugkeer Badr Hari in oktober

GLORY Kickboxing legde naar aanleiding van de coronapandemie haar events stil. Badr Hari tegen Benny ...