Sportscholen blijven dicht: Eis om volledig te heropenen afgewezen - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Sportscholen blijven dicht: Eis om volledig te heropenen afgewezen

Sportscholen blijven dicht: Eis om volledig te heropenen afgewezen

De rechtbank Den Haag heeft vonnis gesproken in het kort geding dat een groep van 60 sportscholen, ondersteund door in de sport- en fitnessbranche actieve bedrijven, op 27 mei had aangespannen tegen de Nederlandse Staat.

De eis om volledig te heropenen is afgewezen, maar de sportschoolhouders blijven onverminderd strijdlustig. Woordevoerder Hans Vos: ,,Op basis van dit vonnis gaan we verder kijken naar juridische mogelijkheden. Om een helder en gefundeerd beleid te krijgen, maar bijvoorbeeld ook om realistische compensatie af te dwingen, via een bodemprocedure!”

Hap snap beleid

Terwijl maatregelen aanmerkelijk worden versoepeld hebben de eisers heel bewust de rechtszaak toch doorgezet. Woordvoerder Hans Vos is er duidelijk over: ,,Natuurlijk gaat het beter en ziet iedereen weer perspectief. Maar we zijn nog steeds niet volledig open en de versoepeling gaat, net als alle vorige stappen, met hap-snap beleid”, zegt Vos.

,,We missen wetenschappelijke onderbouwing, het accepteren dat sport onmisbaar is voor de volksgezondheid – zowel psychisch als lichamelijk. In de medische wereld zijn weinig zaken onomstreden, maar dat wel. En nu lijkt het beter te gaan, maar we zijn er nog lang niet. Qua fitheid heeft onze samenleving enorme klappen opgelopen en die gaan nog jaren doordreunen, ook in de kosten voor gezondheidszorg. “

Niet langer stil zitten

De sportschoolhouders winden er geen doekjes om. ,,Iedereen heeft het over vaccineren, niemand heeft het over fit zijn.’ En: ‘Laat de regering zich realiseren dat wij essentieel zijn.’ De keuze voor een strijdbare opstelling past, zo meent Vos, bij de sportscholen, die vrijwel allemaal een vechtsport afdeling hebben. ,,Op een gegeven moment zeiden we tegen elkaar: we kunnen niet langer stil zitten, we worden als een soort lammetjes naar de slachtbank geleid. “

,,Natuurlijk weet je, dat je in een kort geding tegen de Staat beperkte kansen hebt. Maar als je het gevecht niet aangaat, gebeurt er helemaal niets. En op basis van dit vonnis gaan we verder kijken naar juridische mogelijkheden. Om een helder en gefundeerd beleid te krijgen, maar bijvoorbeeld ook om realistische compensatie af te dwingen, via een bodemprocedure.”

,,Om in vechtsport termen te blijven: Het is natuurlijk jammer dat we deze ronde hebben verloren, maar de wedstrijd is nog lang niet afgelopen. En we hebben laten zien waar we voor staan: in beweging komen.”

Bekijk ook

Rico KO’t Jamal! OORLOG IN DE RING

Rico Verhoeven heeft zijn Glory wereldtitel veilig gesteld,

KO! Gökhan Saki trapt James McSweeney naar verlies

Legende Saki lag flink onder vuur door McSweeney

Wraak voor Badr! Plazibat MEPT Adegbuyi ‘KO’ in verhit gevecht

In de eerste ronde liep Adegbuyi tegen een rechterhoek aan

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page