Belangrijkste sponsor en UFC gaan uit elkaar - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Belangrijkste sponsor en UFC gaan uit elkaar

Belangrijkste sponsor en UFC gaan uit elkaar

Belangrijkste sponsor en UFC gaan uit elkaar

De samenwerking tussen UFC en Reebok zal naar verwachting dit jaar aflopen. Er zijn gesprekken met andere gegadigden.

UFC President Dana White onthulde vrijdag dat de deal tussen de UFC en Reebok aan het einde van het jaar afloopt. Hij legde ook uit hoe de organisatie in gesprek is met andere aanbieders van sportartikelen. Reebok is sinds 2015 de officiële leverancier vechters kleding voor de UFC.

Sinds het begin van de samenwerking kreeg de UFC flink wat kritiek. Dit omdat vechters geen sponsoring kunnen dragen van anderen rondom een gevecht. Spraakmakende kritiek kwam van voormalig UFC-zwaargewicht vechter Brendan Schaub. Deze claimde een aanzienlijk inkomstenverlies door de samenwerking met Reebok.

Eerlijk verdeeld

“Het partnerschap met Reebok komt tot een einde. Ik denk dat het aan het einde van dit jaar,” zei White. Toen hem werd gevraagd naar de mogelijkheid dat vechters afzonderlijke sponsors zouden werven. Zei White dat de vechters een deel krijgen van het sponsor geld.

Dat geld komt uit de pot van de sponsor. Echter geldt dat vechters vrij zijn om buiten de wedstrijden om extra sponsoren te werven. In de praktijk gebeurt dit al, vooral voeding leveranciers en CBD bedrijven vinden hun weg. Wie Reebok als hoofdsponsor gaat opvolgen is nog niet bekend.

Bekijk ook

‘Ik blijf zitten’! Boze Olympisch bokser protesteert tegen diskwalificatie

kwalificeerd in zijn kwartfinale op de Olympische Spelen in Tokio vanwege een opzettelijke kopstoot. De Franse superzwaargewicht bokser zat ongeveer een uur lang uit protest op het schort van de Olympische ring

UFC-vechter gepakt op cocaïnegebruik, schorsing wassen neus

Volgens de officiële verklaring van USADA is de straf met terugwerkende kracht

Rico en Alistair reageer! Waarom bellen jullie niet terug?

Rico Verhoeven en Alistair Overeem zijn sinds laatstgenoemde tekende bij Glory Kickboxing, regelmatig het onderwerp van gesprek.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page