Belangrijkste sponsor en UFC gaan uit elkaar Nieuws
Nieuws

Belangrijkste sponsor en UFC gaan uit elkaar

Belangrijkste sponsor en UFC gaan uit elkaar
Belangrijkste sponsor en UFC gaan uit elkaar

De samenwerking tussen UFC en Reebok zal naar verwachting dit jaar aflopen. Er zijn gesprekken met andere gegadigden.

UFC President Dana White onthulde vrijdag dat de deal tussen de UFC en Reebok aan het einde van het jaar afloopt. Hij legde ook uit hoe de organisatie in gesprek is met andere aanbieders van sportartikelen. Reebok is sinds 2015 de officiële leverancier vechters kleding voor de UFC.

Sinds het begin van de samenwerking kreeg de UFC flink wat kritiek. Dit omdat vechters geen sponsoring kunnen dragen van anderen rondom een gevecht. Spraakmakende kritiek kwam van voormalig UFC-zwaargewicht vechter Brendan Schaub. Deze claimde een aanzienlijk inkomstenverlies door de samenwerking met Reebok.

Eerlijk verdeeld

"Het partnerschap met Reebok komt tot een einde. Ik denk dat het aan het einde van dit jaar," zei White. Toen hem werd gevraagd naar de mogelijkheid dat vechters afzonderlijke sponsors zouden werven. Zei White dat de vechters een deel krijgen van het sponsor geld.

Dat geld komt uit de pot van de sponsor. Echter geldt dat vechters vrij zijn om buiten de wedstrijden om extra sponsoren te werven. In de praktijk gebeurt dit al, vooral voeding leveranciers en CBD bedrijven vinden hun weg. Wie Reebok als hoofdsponsor gaat opvolgen is nog niet bekend.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws