Spong verwacht zwaar gevecht tegen Kharitonov (video) Nieuws
Nieuws

Spong verwacht zwaar gevecht tegen Kharitonov (video)

Spong verwacht zwaar gevecht tegen Kharitonov (video)

Tyrone Spong kijkt uit naar de uitdaging om zijn MMA-carrière te hervatten als hij op 28 januari terugkeert naar de kooi. De Surinaams-Nederlandse topvechter treft de gevaarlijke Sergei Kharitonov.

Over het gevecht tegen Kharitonov is Spong duidelijk; ,,Ik denk dat het een goed gevecht is", zei Spong. ,,Weet je, het is een uitdaging. Ik weet niet eens wanneer mijn laatste MMA-gevecht was, maar het is een tijdje geleden. Om dan terug te komen tegen een man als Kharitonov. Hij geeft niet op, hij laat zich niet gemakkelijk weg zetten. Dus dat is een uitdaging voor mij, en het verschil in grootte, weet je?"

Spong en Kharitonov zijn het hoofdgevecht van Eagle FC 44, die plaatsvindt in FLXcast Arena in Miami en live streamt op de FLXcast-app. De organisatie is opgezet door voormalig UFC-Kampioen Khabib Nurmagomedov. ,,Ik ben goede vrienden met oprichter van Eagle FC, Khabib. Het is duidelijk dat toen deze kans kwam, ik hem moest pakken.

Terugkeer na zware blessure

In 2014 brak Spong zijn scheenbeen tijdens een kickbokswedstrijd tegen Gokhan Saki voor de GLORY licht zwaargewicht titel. Saki weerde een trap af, die Spongs rechteronderbeen brak en het gevecht via TKO beëindigde. Ondanks de gruwelijke blessure, zegt Spong dat zijn vechttoekomst nooit ter discussie stond.

,,Nee, ik ben nooit gestopt met vechtsporten, zelfs niet toen ik de blessure had", aldus Spong. ,,Ik heb net mijn hersteltijd gehad. Ik denk dat ik het vrij snel heb gedaan. " Spong stapte over naar het boksen en zal dus nu een MMA-gevecht aangaan. ,,Het maakt niet echt uit. Ik vind het gewoon leuk om te knokken. Ik hou van vechten, en dat is wat ik wil doen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws