Sneak preview boksfilm met Russel Crowe: 'Prijsvechter' (video)
Home / Nieuws / Sneak preview boksfilm met Russel Crowe: ‘Prijsvechter’ (video)

Sneak preview boksfilm met Russel Crowe: ‘Prijsvechter’ (video)

Sneak preview boksfilm met Russel Crowe: 'Prijsvechter'

Acteur Russell Crowe speelt de hoofdrol in de film waarin hij de oorsprong van boksen onderzoekt met de titel Prizefighter: The Life of Jem Belcher. Dit nieuwe project, geregisseerd door Daniel Graham, toont de avonturen van de iconische bokser Jem Belcher. die in zijn tijd nationaal kampioen was.

Hoewel de opnames vorig jaar begonnen, waren er aanzienlijke vertragingen in de tijdlijn van het project, maar eindelijk is er een sneak preview van de film. De film speelt zich af in het begin van de 19e eeuw en vertelt het verhaal van een getalenteerde jonge bokser (gespeeld door Matt Hookings).

Echte bokser

Deze vocht om kampioen van Engeland te worden onder het toeziend oog van trainer en surrogaatvader Bill Warr (gespeeld door Ray Winstone). Wie was Jem Belcher, het verhaal waarin Russell Crowe schittert en dat de oorsprong van het boksen onderzoekt.

James Belcher werd geboren in Bristol op 15 april 1781. Zijn moeder was de dochter van Jack Slack (1778), een prominente bokser die Jack Broughton versloeg in april 1750. Belcher was een natuurlijke vechter, die weinig te danken had aan onderricht in de kunst.

Oog kwijt

Zijn stijl wordt beschreven als sierlijk; hij was in ieder geval goedgehumeurd, fijn geproportioneerd en knap. Hij arriveerde in 1798 in Londen en trainde onder Bill Warr, een ervaren bokser, uit Covent Garden. Op 12 april 1799, na een gevecht van drieëndertig minuten, versloeg hij Tom Jones van Paddington bij Wormwood Scrubbs voor het Engelse middengewicht kampioenschap.

In juli 1803 verloor Belcher een oog bij een ongeluk tijdens het spelen van rackets. Toch keerde hij terug naar de ring. Tijdens zijn carrière stond Belcher bekend als “The Napoleon of the Ring” of de “Black Diamond”. Belcher was een van de dapperste vechters die ooit in de ring zijn gezien, en waarschijnlijk de snelste bokser.

Bekijk ook

Meisje (12) verslaat 24-jarige in MMA-gevecht! '100 wedstrijden teveel'

Meisje (12) verslaat 24-jarige in MMA-gevecht! ‘100 wedstrijden teveel’

Er was hevige controverse toen de 24-jarige vrouwelijke MMA-vechter Momoko Yamazaki werd gematcht tegen het 12-jarige meisje Momo Shimizu.

Live kijken naar kickbokslegende Buakaw's comeback op 6 juli? 'Zo doe je dat'

Live kijken naar kickbokslegende Buakaw’s comeback op 6 juli? ‘Zo doe je dat’

Buakaw Banchamek maakt een comeback.

Beveiliger schiet overvaller dood! 'MMA-training helpt' (video)

Beveiliger schiet overvaller dood! ‘MMA-training helpt’ (video)

Nilton César Silva Aguiar een veroordeelde moordenaar moest het met zijn leven bekopen vorige week maandag.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page