Slachtoffer wil heropening strafzaak tegen GLORY Kickbokser Benny Adegbuyi – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Slachtoffer wil heropening strafzaak tegen GLORY Kickbokser Benny Adegbuyi

Slachtoffer wil heropening strafzaak tegen GLORY Kickbokser Benny Adegbuyi

Slachtoffer wil heropening strafzaak tegen GLORY Kickbokser Benny Adegbuyi
Benny Adegbuyi (Links) in gevecht met Badr Hari

Benjamin Adegbuyi kan alsnog vervolgd worden voor zware mishandeling. De topkickbokser riskeert de heropening van een strafzaak, die eerder tegen hem werd aangespannen. Wegens zware mishandeling van een beveiliger in juni 2009.

De Roemeense krant Gandul, meld dat Adegbuyi die in eerste instantie als onschuldig werd bestempeld door de rechtbank, alsnog in de problemen kan komen. De rechters die oordeelden dat Adegbuyi onschuldig zou zijn, worden aangeklaagd door de beveiliger wegens corruptie.

Gevreesd onderzoek

De drie rechters van het Hoge Hof van Cassatie en Justitie hadden Adegbuyi vrijgesproken. Ze worden nu echter aangemeld bij de gevreesde SIIJ (Sectie Onderzoek naar Misdrijven in Justitie), waar het slachtoffer een nieuw proces aanvraagt.

Gandul kreeg de aanklacht in handen die zou kunnen leiden tot de hervatting van het proces van Adegbuyi. Mocht deze alsnog worden hervat dan hangt Adegbuyi waarschijnlijk een gevangenisstraf boven het hoofd.

Blijven invalide

Adegbuyi zou in 2009 de beveiliger, Ioan-Vasile Pui, in een discotheek dusdanig hebben mishandeld dat de man blijvend invalide is. Hierdoor raakte het slachtoffer aan lager wal.

De beschuldigingen van Pui tegen drie rechters van de HCCJ
stelt ondermeer. Dat de vrijspraak van Adegbuyi, het resultaat was van een “manipulatie” van het bewijsmateriaal in het dossier. Hoewel dit bewijsmateriaal “duidelijk” was volgens de eisende partij.

De cel in

Mocht het nieuwe onderzoek uitwijzen dat er inderdaad fraude is gepleegd. Dan wacht Adegbuyi hoogstwaarschijnlijk alsnog celstraf, iets wat volgens de aanklacht, de kickbokser destijds mede wilde voorkomen om niet ontslagen te worden door GLORY. En zullen ook de rechters worden vervolgd.

Hoe de kickboks organisatie tegenover de zaak staat is niet bekend.

🔽 ZIE OOK 🔽

Bekijk ook

GENADE! Deze rivalen spaarde UFC-ster Khabib voor ernstig letsel

Ex-UFC-kampioen Khabib onthult dat hij met een aantal tegenstanders hij 'heel voorzichtig' was om deze niet permanent te beschadigen.

Anthony Joshua: ‘Het gevecht met Tyson Fury komt er, wat er ook gebeurt’

Bepaalt blij is Joshua niet met Fury en vindt dat deze en zijn team de complete bokswereld in haar hemd heeft laten staan.

RIVALEN OPGEPAST! Hier komt UFC-ster SPEEDY McGregor

Conor McGregor staat over een kleine maand tegenover Dustin Poirier in de UFC kooi.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page