Schokkend: Scheidsrechter negeert 'aftikkende' MMA-vechter Nieuws
Nieuws

Schokkend: Scheidsrechter negeert 'aftikkende' MMA-vechter

Schokkend: Scheidsrechter negeert 'aftikkende' MMA-vechter
Schokkend: Scheidsrechter negeert 'aftikkende' MMA-vechter

Scheidsrechter Jorge Alonso liet afgelopen weekend wel een heel slecht staaltje van onoplettendheid zien.

Er staat veel druk op scheidsrechters in de vechtsport. Of het nu boksen, kickboksen of MMA is, de man in het midden is er om de vechter te beschermen tegen zijn tegenstander en zichzelf. Ze kunnen het gevecht stoppen wanneer ze denken dat het nodig is, maar soms maken ze, als mens, fouten.

MMA-scheidsrechter Jorge Alonso wordt geconfronteerd met massale kritiek over zijn optreden bij Titan FC, omdat hij een gevecht niet heeft gestopt ondanks een vechter die meerdere malen aftikte. MMA-vechter Lex McMahon kon de stoten regen van zijn tegenstander niet langer velen en tikte vele malen achteren af, wat genegeerd werd door Alonso.

Niet op tijd gestopt

Titan FC is een van de grotere regionale Amerikaanse MMA-organisaties, evenals Legacy Fighting Championships en de Professional Fighter's League. Ze hebben een aantal solide vechters voortgebracht, zoals Anthony ‘Rumble’ Johnson, Tim Elliot, James Krause en Zak Cummings. Ze zijn een gerespecteerde organisatie.

Echter lijkt de actie van Alonso veel teniet te doen aan de goede reputatie. Het probleem bij de kleinere organisaties is dat de norm voor scheidsrechters meestal lager is. Maar ook bij de UFC waar Herb Dean, Dan Miragliotta en Steve Mazzagati allemaal zwaar bekritiseerd zijn op verschillende punten van hun carrière, worden fouten gemaakt. Had Alonso de wedstrijd eerder moeten stoppen?

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws