Home / Nieuws / Schiphol incident kickbokser Frank Munoz: ‘ik vecht door’

Schiphol incident kickbokser Frank Munoz: ‘ik vecht door’

Recentelijk werd kickbokser Frank Munoz op Schiphol gemaand zich te verwijderen uit de aankomsthal.

Munoz die zijn vriendin wilde verwelkomen, werd door de beveiliging gemaand om te vertrekken uit de aankomsthal. Zijn vriendin die op weg was uit Spanje zou daar aankomen. Toen Munoz weigerde te vertrekken, kwam zelfs de zwaar bewapende luchthaven politie er aan te pas.

Munoz filmde een groot gedeelte van de woordenwisseling met de beveiligers, deze bleven volhouden da Munoz weg moest echter zonder enige duidelijk reden. Een vrouwelijke beveiliger eiste met net mis te verstane verbale uitingen dat Munoz zou stoppen met filmen.

De hulp van social media

De video werd razendsnel verspreid op social media en een groot aantal mensen nam het dan ook op voor reeds lang in Nederland wonende vechtsport atleet. Ook de internationale pers pikte het incident op en publiceerde er over. Vorige week poste Munoz wederom op social media en uitte zijn ongenoegen.

ZIE OOK: Kickbokser Frank Munoz gediscrimineerd op Schiphol

“Ik heb gisteren voor het eerst een ontmoeting gehad met degenen die verantwoordelijk zijn voor schiphol airport, de waarheid de ontmoeting was positief maar het is nog steeds niet opgelost. Volgende week hoop ik weer met hen te spreken en het te kunnen oplossen. Enorm bedankt aan iedereen die heeft gedeeld, dacht en berichten stuurde naar de protest zonder jullie hadden ze niets gedaan…’ zegt Munuz.

Beloftes niet na gekomen

Echter blijkt de zaak nog steeds niet opgelost en plaatste de kickbokser vandaag wederom op social media: “Een week nadat ik een ontmoeting met de directeuren van schiphol airport heb gehad, hebben ze steeds niet contact opgenomen met deze racistische security vrouw om samen een ontmoeting te hebben, zoals we hadden afgesproken. “

Het gevecht gaat door dat dit nooit meer kan gebeuren met iemand, en als de oplossing is om te seponeren of juridische actie te ondernemen tegen Amsterdam Airport Schiphol En de security company nou daar gaan we. Het gevecht gaat door en zal doorgaan tot ze actie ondernemen. “

Bekijk ook

Tegenvaller: Geen Nederlandse vechters tijdens ONE FC 100e event

Wie gehoopt had een aantal Nederlandse kickboksers en MMA-vechters in actie te zien tijdens ONE Championships 100e event, zal teleurgesteld zijn.

Matt Mitrione: ‘Bellator 225 verlies niet door mondbeschermer’

Hij verloor zaterdagavond van Sergei Kharitonov tijdens Bellator 225, Matt Mitrione

UFC Nieuws: Colby Covington vs. Kamaru Usman in november

De Braziliaanse nieuwszender Combate meld dat UFC kampioen weltergewicht Kamaru Usman zijn eerste titelverdediging zal maken op 2 november in New York.