SCHANDALIG: Bekend Sportinstituut doelwit racisme – Vechtsport Info
Home / Nieuws / SCHANDALIG: Bekend Sportinstituut doelwit racisme

SCHANDALIG: Bekend Sportinstituut doelwit racisme

Het Institut national du Sport (INSEP) aan de rand van Parijs is het doelwit geworden van een racistische groepering. Foto’s van zwarte atleten werden beklad.

Maandagochtend werd ontdekt dat foto’s van topatleten waaronder die van judoka Teddy Riner. Hij is tien keer wereldkampioen, achtmaal bij de zwaargewichten en tweemaal in de “open weight”-categorie en viermaal Europees kampioen. Hij nam ook drie keer deel aan judo op de Olympische Zomerspelen en is de huidige olympisch kampioen in de categorie zwaargewicht.

Ook de foto’s van andere zwarte atleten werden beklad met de tekst neger en aap, het nieuws komt hard aan bij INSEP welke staat voor eenheid in de sport. Het instituut deed dan ook een verklaring uitgaan over het kwalijke incident. INSEP kan gezien worden als de Franse versie van Sportcentrum Papendal.

Kwalijke zaak

“INSEP veroordeelt met klem de racistische beledigingen die zijn ontdekt op foto’s van atleten. Vanmorgen werden racistische beledigingen ontdekt op foto’s van atleten van de Rio Games, geplaatst op de buitenpoorten van INSEP in het hart van het Bois de Vincennes,”aldus een persbericht van INSEP.

“Afgezien van de verbazing die door alle INSEP-teams, atleten, coaches, agenten en partners, wordt er ook veel woede uitgedrukt. Een atleet beledigen is het INSEP beledigen. INSEP is de campus van sportieve excellentie, een model dat slaagt in grote internationale competities en de kleuren van Frankrijk hoog draagt. “

Niet laten intimideren

INSEP is een campus waar honderden atleten wonen, elkaar kruisen, elke dag trainen, in een geest van solidariteit, broederschap en met respect. INSEP is een campus waar atleten naast hun opleiding komen studeren, waar ze leren burger te worden en waar samenleven krachtig wordt belichaamd.”

“INSEP is het beeld van Frankrijk, van zijn rijkdom ontleend aan zijn diversiteit: vrouwen, mannen, van alle leeftijden, van alle groottes, van alle sociale achtergronden en van elke afkomst, die elke dag overtreffen en hun droom najagen: Voor Frankrijk winnen. “

“We zullen ons hoofd niet buigen, we zullen geen grond geven aan haat, lafheid en domheid. Vandaag bied ik mijn vriendelijke en onwankelbare steun aan degenen die persoonlijk worden aangevallen,” zegt Ghani Yalouz, directeur-generaal van INSEP.

Bekijk ook

Levi Rigters in actie tijdens Glory 78 op 17 juli

Levi Rigters komt in actie op 17 juli tijdens Glory 78 in Ahoy.

Schokkende foto MMA-vechter vrijgegeven, ‘slachtoffer bomaanslag’

Phoe Thaw, die zwaar gewond werd door een bomaanslag in Birma is er niet best aan toe.

Video: ‘Dit is pas knokken, vechtsporters zijn er niks bij’

Wie denkt dat alleen vechtsporters een partijtje kunnen knokken heeft het mis.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page