SANDRA SANCHEZ EN DAMIAN QUINTERO WINNAARS KARATE 1 PREMIER LEAGUE IN DUBAI Nieuws
Nieuws

SANDRA SANCHEZ EN DAMIAN QUINTERO WINNAARS KARATE 1 PREMIER LEAGUE IN DUBAI

SANDRA SANCHEZ EN DAMIAN QUINTERO WINNAARS KARATE 1 PREMIER LEAGUE IN DUBAI

Briljante 'Papporen'-kata

Grote winnaar Sandra Sanchez leverde een indrukwekkende uitvoering tegen Mo Sheung Grace Lau uit Hong Kong in de Female Kata-finale, die op de winnaar met een unaniem besluit 5-0 kwam. De wereldrangschikkingleider uit Spanje voerde een briljante 'Papporen'-kata uit om haar 24ste opeenvolgende medaille te winnen in internationale competities.

"Ik ben vooral enthousiast over dit goud, want sinds begin dit jaar kunnen we zien dat de concurrentie steeds moeilijker wordt. Ik voel me heel trots omdat het bereiken van dit podium voor mij een speciale betekenis heeft. Ik hoop alleen dat mijn (medaille) reeks verder gaat! "Zei Sanchez.

SANDRA SANCHEZ EN DAMIAN QUINTERO WINNAARS KARATE 1 PREMIER LEAGUE IN DUBAI

Dubai is als een tweede thuis voor mij

Het is de derde keer dat de Europees kampioen de top van het podium in Dubai verovert en daarmee de overheersing van de Kata-categorie toont in de evenementen die door de Spaanse karateka worden georganiseerd in de emiraatstad.

"Dubai is als een tweede thuis voor mij. Alles is hier voor mij begonnen. Een paar jaar geleden, in 2014, toen ik niet in het nationale team zat, kwam ik alleen naar de Dubai Open. Toen werd ik opgemerkt en begon ik afgetopt te worden voor het nationale team. Sindsdien heb ik kansen gekregen om deel te nemen op het hoogste niveau. Het is dus heel speciaal voor mij om hier terug te komen en goud te nemen, "zei Sanchez.

Finale van de laatste Wereldkampioenschappen

Damian Quintero volgde het succes van zijn teamgenoot en produceerde de grote verrassing van de dag. In de heruitgave van de finale van de laatste Wereldkampioenschappen nam de Spaanse Grand Winner wraak en versloeg Ryo Kiyuna, wereldkampioen van Japan. De wereldranglijst en de huidige WK-runner-up voerden een briljante 'Suparinpei' kata uit om de wedstrijd te winnen door split decision 3-2.

"Ik denk dat ik een goede kata heb nnergezett. Ik concentreerde me op mezelf, niet op mijn tegenstander en ik wilde gewoon genieten van bovenop de tatami te zijn. Ik ben erg blij met deze overwinning. Het is duidelijk dat hij Kiyuna de wereldkampioen is, maar ik neem hem als een concurrent mee, want we hebben een lange weg te gaan ", zei Quintero.

Damian Quintero is samen met Sandra Sanchez de enige concurrent die drie keer wist te winnen in Dubai. "Ik denk dat ik hier in Dubai een huis moet kopen omdat het lijkt dat mensen me hier echt leuk vinden!" Grapte Quintero.

"Het belangrijkste voor mij is om door te gaan met de voortgang van de grote doelen die we dit jaar hebben bereikt, de Europese kampioenschappen en, natuurlijk, de Wereldkampioenschappen in Madrid", voegde de Spaanse Kata-topper toe.

Het was ook tijd om te schitteren voor de Grand Winners in Female Kumite-categorieën.

De huidige eigenaar van de "Best of the Best" -prijs in Female Kumite -50kg, Serap Ozcelik versloeg Eirin-Christina Kavakopoulou uit Griekenland in de finale om voor het eerst dit jaar de top van het podium te bereiken. De Turkse Grand Winner verbond een 'Ippon' om haar eerste gouden medaille in Karate 1-Premier League in meer dan twee jaar te claimen.

"Ik ben zo blij, want dit is mijn eerste goud dit jaar. De volgende toernooien zullen nog moeilijker worden omdat iedereen zijn best doet, ze bereiden zich steeds meer voor om te concurreren. Natuurlijk zal ik ook hard blijven werken ", zei Ozcelik.

Grand Winner Xiaoyan Yin volgde het voorbeeld in Female Kumite -61kg en claimde haar tweede goud dit jaar na het verslaan van Jovana Prekovic uit Servië door een slanke 'yuko' (1-0). De Chinese Grand Winner had amper een maand geleden de overwinning behaald in de Karate 1-Premier League Parijs, en wist in Dubai op topvorm te blijven, waarmee haar fantastische start van het seizoen werd verlengd.

De huidige wereldkampioen nam niet minder dan zes yuko's

Het derde goud voor de Grand Winners in Female Kumite werd geclaimd door de Japanse Ayumi Uekusa. De Grote Winnaar in Female Kumite + 68kg versloeg Anne Laure Florentin uit Frankrijk in de finale en excelleerde in aanvallend Karate om haar eerste goud te eisen dit jaar. De huidige wereldkampioen nam niet minder dan zes yuko's om te herstellen van een vroege eliminatie in Parijs om zo haar indrukwekkende vorm terug te winnen.

"In Parijs verloor ik in mijn eerste partij, maar hier probeerde ik mijn prestaties te verbeteren. Ik vocht om de juiste mentale conditie en de beste fysieke conditie te krijgen om voor goud te kunnen vechten. Aan het einde kon ik het toernooi winnen en dat maakt me erg blij, "zei Uekusa.

Ondertussen bleek superster Rafael Aghayev terug te keren naar zijn handelsmerk-topvorm en voegde de gouden medaille in Dubai toe aan het zilver dat hij in Parijs kreeg. De vijfvoudig wereldkampioen stuiterde terug van de verrassende nederlaag in de finale van de inauguratie van het seizoen en versloeg Gabor Harspataki van Hongarije in de titelbeslissingswedstrijd van Male Kumite -75kg. De Karate Star uit Azerbeidzjan verbond een indrukwekkende 'Ippon' en vervolgens twee 'Yukos' om zijn eerste goud in Karate 1-Premier League te behalen in bijna een jaar.

Italiaanse Sara Cardin's indrukwekkende 3-1 overwinning in Female Kumite -55kg op de Duitse Jana Bitsch; De Alizee Agier in Frankrijk met een 5-0 overwinning op Halyna Melnyk uit Oekraïne in Kumite -68kg en de 2-overwinning van Eray Samdan in Male Kumite in Turkije -60kg waren andere hoogtepunten van de spannende dag.

De Franse Marvin Garin in mannelijke Kumite -67 kg, Ahmed Elmasry uit Egypte in mannelijke Kumite -84kg en Enes Erkan uit Turkije in mannelijke Kumite + 84kg genoten ook van succes in Dubai.

Turkije stond bovenaan de medaillijst met zeven awards, waaronder drie gouden cijfers. De Karate 1-Premier League reist nu naar Rotterdam (Nederland) voor de derde stop van de eersteklas Karate-evenementen die van 16 tot en met 18 maart zullen plaatsvinden.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws