Sambo Worstelen: Sacha Gorissen pakt zilver in Rusland Nieuws
Nieuws

Sambo Worstelen: Sacha Gorissen pakt zilver in Rusland

Sambo Worstelen: Sacha Gorissen pakt zilver in Rusland
Sambo Worstelen: Sacha Gorissen pakt zilver in Rusland

Sacha Gorissen pakte dit jaar nog een mooie ‘bronzen’ medaille op de Europese Kampioenschappen te Athene. Afgelopen weekend bereikte Sacha dé finale op de prestigieuze Presidents Prizes of the Republic Tatarstan toernooi te Kazan Rusland.

Sacha uitkomend in de categorie tot 80 kg moest het opnemen tegen samboka’s uit Russische deelstaten, Wit Rusland en Frankrijk. Na een geweldige start en winst tegen de Française Chloé Bru behaalde Sacha gaandeweg de finale en pakt op dit zwaar bezet ‘A’ toernooi in een sterke en zinderende finale tegen Sviatlana Tsimashenka uit Wit Rusland de ‘zilveren’ plak. Sacha laat hiermee zien dat ze de aansluiting bij de wereldtop in Sambo aankan en maakt met dit resultaat een prachtige stijging in haar individuele ranking.

Missie

Met deze en ook door andere teamleden in het verleden behaalde resultaten op eindtoernooien klimt het Nederlands Sambo ook als land op de Internationale ranking en is het team hard op weg om hun missie en doelstelling te halen om bij de beste acht landen van de wereld te gaan horen.

Bondscoach Maykel Claassen en teamleider Frank Ningbers, die Sacha in Kazan begeleiden, zijn blij met Sacha haar dik verdiende ‘zilveren plak met gouden randje’ en ook zeer tevreden over de progressie die het gehele Nederlands samboteam de laatste tijd doormaakt. Ook is deze podiumplek van Sacha een opsteker voor de jeugd en junioren die aankomende week met een grote delegatie naar de WK ’18 Sambo in Tbilisi Georgië vertrekken.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws