Home / Nieuws / Sambo worstelen: Mistral Janssen imponeert op EK ’19 Spanje

Sambo worstelen: Mistral Janssen imponeert op EK ’19 Spanje

Sambo worstelen: Mistral Janssen imponeert op EK ’19 Spanje

Op de EK ’19 sambo worstelen in Gijón te Spanje pakt Mistral Janssen (90 kg) een 3e plaats.

Na een verliespartij herpakte Janssen zich goed in het toernooi en won zijn wedstrijd om de 3e plaats tegen een sambo kampioen uit Moldavië. Met de 3e plaats voor Mistral Janssen laat het Nederlands samboteam zien dat ze ook met de mannen mee te kunnen komen op eind – en titeltoernooien zoals EK’s en WK’s.

De afgelopen periode hebben de Nederlandse dames al goed op EK’s en WK’s gepresteerd en het podium bereikt. Teamgenoten Sacha Yvonne Gorissen (dames 80 kg), Niek Lamberts (62 kg), Jaap van Doorn (74 kg) en Danny Bastens (82 kg) behaalden helaas niet het podium.

Blessure leed

Nils Koedam (100 kg) die wel was meegereisd moest voor de wedstrijd afzeggen wegens een blessure waar hij al een week mee kampte en toch teveel opspeelde.

Bondscoach Maykel Claassen ziet de laatste tijd ook progressie en mogelijkheden, net als bij de dames, voor de mannen en pakt elk (leer)moment aan om het Nederlands samboteam internationaal op de kaart te zetten.

Bekijk ook

Nederlandse vechtfilm krijgt interesse uit Hollywood

De nieuwste Amerikaanse streamingdienst ‘Dark Matter TV’ (DMTV) zal de meest gewaardeerde martial-arts film uit ...

NXT Wargames een show vol spektakel (video)

Aankomende zaterdagnacht is het zover, NXT Wargames een show vol spektakel met ongelooflijke stunts!!

Vermiste dochter UFC-vechter bewust in de val gelokt (video)

In een interview donderdag met de bekende Dr Phil, spraken UFC-vechter Walt Harris en zijn vrouw over de vermissing van hun dochter.