Sambo worstelen: Mistral Janssen imponeert op EK ’19 Spanje Nieuws
Nieuws

Sambo worstelen: Mistral Janssen imponeert op EK ’19 Spanje

Sambo worstelen: Mistral Janssen imponeert op EK ’19 Spanje
Sambo worstelen: Mistral Janssen imponeert op EK ’19 Spanje

Op de EK ’19 sambo worstelen in Gijón te Spanje pakt Mistral Janssen (90 kg) een 3e plaats.

Na een verliespartij herpakte Janssen zich goed in het toernooi en won zijn wedstrijd om de 3e plaats tegen een sambo kampioen uit Moldavië. Met de 3e plaats voor Mistral Janssen laat het Nederlands samboteam zien dat ze ook met de mannen mee te kunnen komen op eind – en titeltoernooien zoals EK’s en WK’s.

De afgelopen periode hebben de Nederlandse dames al goed op EK’s en WK’s gepresteerd en het podium bereikt. Teamgenoten Sacha Yvonne Gorissen (dames 80 kg), Niek Lamberts (62 kg), Jaap van Doorn (74 kg) en Danny Bastens (82 kg) behaalden helaas niet het podium.

Blessure leed

Nils Koedam (100 kg) die wel was meegereisd moest voor de wedstrijd afzeggen wegens een blessure waar hij al een week mee kampte en toch teveel opspeelde.

Bondscoach Maykel Claassen ziet de laatste tijd ook progressie en mogelijkheden, net als bij de dames, voor de mannen en pakt elk (leer)moment aan om het Nederlands samboteam internationaal op de kaart te zetten.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws