Home / Nieuws / Sambo worstelen in Nederland maakt stap vooruit door unieke samenwerking

Sambo worstelen in Nederland maakt stap vooruit door unieke samenwerking

Het Sambo worstelen in Nederland heeft een flinke stap vooruit gemaakt met de recent opgestarte samenwerking tussen de Sambo Bond Nederland en de Koninklijke Nederlandse Krachtsport en Fitness Bond.

Basis

Sambo worstelen is een samengestelde stijl van worstelen met een jacket. Sambo kent zijn oorsprong in Rusland en is ontstaan uit verschillende stijlen van de vijftien republieken van de voormalige Sovjet-Unie. De sport ligt aan de basis van een aantal vechtsporten zoals het MMA (Mixed Martial Arts).

Sambo worstelen in Nederland maakt stap vooruit door unieke samenwerking

Afgelopen week (12 september) werd de samenwerking tussen de twee bonden bekrachtigd in Ommen. Met de samenwerking willen bied bonden het Sambo worstelen nog meer op de kaart zetten in Nederland. Ook zal er kennis en ervaring worden gedeeld.

NOC*NSF

Door de toetreding van de Sambo Bond Nederland bij de Koninklijke Nederlandse Krachtsport en Fitness bond, kan er nog beter op recreatief, sportief organisatorisch en zo ook op het gebied van topsport met participatie van het NOC*NSF gerecreëerd worden.

Sambo worstelen is naast een zeer intensieve sport zeer goed voor de ontwikkeling van kracht en uithoudingsvermogen, zo bestaat er ook een variant het Combat Sambo, een variant waarbij niet alleen de werptechnieken en verschillende controletechnieken op de grond toegestaan zijn, maar ook het stoten en trappen.

De missie van de samenwerking is gekoppeld aan een slogan die wij veel voorbij zullen zien komen, “Sambo voor elk…4U2!”

Bekijk ook

Tegenvaller: Geen Nederlandse vechters tijdens ONE FC 100e event

Wie gehoopt had een aantal Nederlandse kickboksers en MMA-vechters in actie te zien tijdens ONE Championships 100e event, zal teleurgesteld zijn.

Matt Mitrione: ‘Bellator 225 verlies niet door mondbeschermer’

Hij verloor zaterdagavond van Sergei Kharitonov tijdens Bellator 225, Matt Mitrione

UFC Nieuws: Colby Covington vs. Kamaru Usman in november

De Braziliaanse nieuwszender Combate meld dat UFC kampioen weltergewicht Kamaru Usman zijn eerste titelverdediging zal maken op 2 november in New York.