Home / Nieuws / Sambo worstelen in Nederland maakt stap vooruit door unieke samenwerking

Sambo worstelen in Nederland maakt stap vooruit door unieke samenwerking

Het Sambo worstelen in Nederland heeft een flinke stap vooruit gemaakt met de recent opgestarte samenwerking tussen de Sambo Bond Nederland en de Koninklijke Nederlandse Krachtsport en Fitness Bond.

Basis

Sambo worstelen is een samengestelde stijl van worstelen met een jacket. Sambo kent zijn oorsprong in Rusland en is ontstaan uit verschillende stijlen van de vijftien republieken van de voormalige Sovjet-Unie. De sport ligt aan de basis van een aantal vechtsporten zoals het MMA (Mixed Martial Arts).

Sambo worstelen in Nederland maakt stap vooruit door unieke samenwerking

Afgelopen week (12 september) werd de samenwerking tussen de twee bonden bekrachtigd in Ommen. Met de samenwerking willen bied bonden het Sambo worstelen nog meer op de kaart zetten in Nederland. Ook zal er kennis en ervaring worden gedeeld.

NOC*NSF

Door de toetreding van de Sambo Bond Nederland bij de Koninklijke Nederlandse Krachtsport en Fitness bond, kan er nog beter op recreatief, sportief organisatorisch en zo ook op het gebied van topsport met participatie van het NOC*NSF gerecreëerd worden.

Sambo worstelen is naast een zeer intensieve sport zeer goed voor de ontwikkeling van kracht en uithoudingsvermogen, zo bestaat er ook een variant het Combat Sambo, een variant waarbij niet alleen de werptechnieken en verschillende controletechnieken op de grond toegestaan zijn, maar ook het stoten en trappen.

De missie van de samenwerking is gekoppeld aan een slogan die wij veel voorbij zullen zien komen, “Sambo voor elk…4U2!”

Bekijk ook

MMA-VECHTER KHABIB NURMAGOMEDOV WEIGERT FOTO MET BARÇA-FAN

UFC-Wereldkampioen Khabib Nurmagomedov blijkt een groot fan van voetbalclub Real Madrid.

Kijk live mee: Nederlandse vechters in actie bij ONE FC

Vandaag (zaterdag 15 juni) vindt ONE Championship: Legendary Quest plaats met een aantal Nederlandse vechters die in actie komen.

Angsthaas: Justin Bieber last MMA-gevecht met Tom Cruise af

Popster Justin Bieber tekt de uitdaging voor een MMA-gevecht tegen Tom Cruise in