Home / Nieuws / Sambo worstelaars Hider en Klunder imponeren in Kirgizië

Sambo worstelaars Hider en Klunder imponeren in Kirgizië

Sambo worstelaars Hider en Klunder imponeren in Kirgizië

Nederlands Sambo worstelen zit in de lift, internationaal scoren de worstelaars ook in andere disciplines goed.

Yousra (20) en Zoë (17 jaar) waren door IOC – Olympisch (hoofd)scheidsrechter Edmar Abdoulaev geselecteerd en gevraagd om samen met hem, afgelopen weekend af te reizen naar een groot traditioneel Alysh toernooi in Bishkek te Kirgizië. Een andere discipline in de worstelsport en waar beiden zich dan ook op hebben moeten voorbereiden.

De United World Alysh Wrestling Federation wil voor traditioneel Alysh worstelen, vooral bij de dames, meer bekendheid in West Europa. Door de afgelopen successen van Yousra (60 kg) en Zoë (65 kg) waren ze uitgenodigd om hieraan deel te nemen en het op te nemen tegen senior worstelaars uit voornamelijk centraal Azië.

Geweldige indruk

Op dit toernooi lieten beide dames een geweldige indruk achter bij de Wereld Federatie en pakten ook beiden een podiumplaats op dit geweldig imposant toernooi. Yousra bereikte de finale en behaalde een prachtige 2e plaats. Zoë verloor in een spannende wedstrijd nipt tegen de regerend wereldkampioen en pakte nog een mooie 3e plaats.

LEES OOK >> Sambo worstelen in Nederland populair

Beide dames en Olympisch scheidsrechter Edmar Abdoulaev kunnen dan ook terugkijken op een geslaagd, succesvol en mooi traditioneel worsteltoernooi welk vast en zeker een vervolgverhaal zal krijgen.

Bekijk ook

VIDEO: Dillian Whyte laat Lucas Browne voor dood achter in de ring

DODEN: UFC vechter’s coach pleit voor handheld hersenscanners

Er wordt de afgelopen tijd veel gepleit voor handheld hersenscanners

ONE Championship oprichter Chatri Sityodtong CEO van het jaar!

CORONAVIRUS: Geen publiek bij ONE Championship vechtsport event

Het Coronavirus gooit roet in het eten

Wij spraken met de Vechtsportautoriteit over het streven naar een gereguleerde, veilige, gezonde en goed georganiseerde vechtsportsector!

VECHTSPORTAUTORITEIT: Wangedrag moet aangepakt worden

De Nederlandse Vechtsportautoriteit