Home / Nieuws / Sambo worstelaars Hider en Klunder imponeren in Kirgizië

Sambo worstelaars Hider en Klunder imponeren in Kirgizië

Sambo worstelaars Hider en Klunder imponeren in Kirgizië

Nederlands Sambo worstelen zit in de lift, internationaal scoren de worstelaars ook in andere disciplines goed.

Yousra (20) en Zoë (17 jaar) waren door IOC – Olympisch (hoofd)scheidsrechter Edmar Abdoulaev geselecteerd en gevraagd om samen met hem, afgelopen weekend af te reizen naar een groot traditioneel Alysh toernooi in Bishkek te Kirgizië. Een andere discipline in de worstelsport en waar beiden zich dan ook op hebben moeten voorbereiden.

De United World Alysh Wrestling Federation wil voor traditioneel Alysh worstelen, vooral bij de dames, meer bekendheid in West Europa. Door de afgelopen successen van Yousra (60 kg) en Zoë (65 kg) waren ze uitgenodigd om hieraan deel te nemen en het op te nemen tegen senior worstelaars uit voornamelijk centraal Azië.

Geweldige indruk

Op dit toernooi lieten beide dames een geweldige indruk achter bij de Wereld Federatie en pakten ook beiden een podiumplaats op dit geweldig imposant toernooi. Yousra bereikte de finale en behaalde een prachtige 2e plaats. Zoë verloor in een spannende wedstrijd nipt tegen de regerend wereldkampioen en pakte nog een mooie 3e plaats.

LEES OOK >> Sambo worstelen in Nederland populair

Beide dames en Olympisch scheidsrechter Edmar Abdoulaev kunnen dan ook terugkijken op een geslaagd, succesvol en mooi traditioneel worsteltoernooi welk vast en zeker een vervolgverhaal zal krijgen.

Bekijk ook

Sambo worstelen: Mistral Janssen imponeert op EK ’19 Spanje

Op de EK ’19 sambo worstelen in Gijón te Spanje pakt Mistral Janssen (90 kg) een 3e plaats. 

Heftige video: Arnold Schwarzenegger geveld door karatetrap

De Oostenrijks-Amerikaans acteur en politicus, Arnold Schwarzenegger kreeg tijdens een bezoek aan Zuid Afrika een karate trap in zijn rug.

Dood 39-jarige WWE-worstelaar Ashley Massaro raadsel

De oorzaak van Massaro's dood is nog niet bekend, verder onderzoek moet nog uitwijzen wat de oorzaak is.

REGIO NIEUWS UITGELICHT