Russische UFC-vechter uitgescholden door publiek: 'Schandalig' Nieuws
Nieuws

Russische UFC-vechter uitgescholden door publiek: 'Schandalig'

Russische UFC-vechter uitgescholden door publiek: 'Schandalig'

Tagir Ulanbekov, stond afgelopen weekend in de UFC-kooi tegen Tim Elliot. De Rus werd door het publiek uitgescholden, terwijl de Oekraïense vechter Maryna Moroz juist werd toegejuicht. Het incident kan rekenen op veel kritiek.

Door de oorlog tussen Rusland en Oekraïne ligt ook de sportwereld compleet overhoop. Ook de vechtsport merkt de wrange gevolgen van het bloederige conflict. Daar waar sport zou moeten verbroederen, worden nu atleten uitgesloten om mee te doen aan wedstrijden en andere evenementen.

Sport verbroedert

Afgelopen weekend tijdens UFC 272 in Las Vegas, werd eens te meer duidelijk dat sentimenten snel kunnen veranderen. Ulanbekov een protégee van UFC-ster Khabib Nurmagomedov kreeg de toorn van het merendeels Amerikaanse publiek over zich heen. Dit komt niet goed aan bij andere vechters die dan ook schande spreken van het incident.

Een schril contrast met Moroz, die een emotioneel beklag deed over wat er in haar land plaatsvindt. Er is veel steun voor de Oekraïners en vechters die zelfs de wapens hebben opgenomen zoals de bekende boksers Klitschko, Lomachenko en Uysk. Vanuit de Russische hoek spreken vechters zich niet echt uit over het conflict.

Nederland

Topbokser Alexander Povetkin steunt de Russische President Poetin en zegt, ik steun de beslissing om tegen het nazisme te vechten. De voormalige Russische bokser is voorstander van de invasie van zijn land in Oekraïne.

Ook in ons land is de druk op de sport voelbaar, zo staat het titelgevecht tussen Glory Kampioen Artem Vakhitov tegen Luis Tavares op de tocht. Vakhitov zou naar verluidt niet naar Europa mogen reizen. Verwacht word dat Glory deze week met nieuws komt aangezien de datum van het gevecht (19 maart) zeer nabij is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws