Russische soldaten pikken eigendom boksicoon Usyk in Nieuws
Nieuws

Russische soldaten pikken eigendom boksicoon Usyk in

Russische soldaten pikken eigendom boksicoon Usyk in

Oleksandr Usyk besloot dagen geleden de oorlog in Oekraïne te verlaten om zich voor te bereiden op zijn rematch met Anthony Joshua. De wereldkampioen zwaargewicht had zich bij het Oekraïense leger gevoegd ter verdediging van het thuisland tegen de Russische agressor.

Maar hij kondigde toen aan dat hij heeft besloten om de voorbereidingen voor de rematch met Anthony Joshua te starten. Usyk en zijn vrouw, Yekaterina, zijn echter degenen die in Oekraïne zijn gebleven niet vergeten en staan ​​voortdurend in contact met hun familieleden die in het land zijn achtergebleven.

Een buurman van het stel deelde de vrouw van de bokser mee dat hun huis in Vorzel, bij Kiev, werd bezet door Russische soldaten. Dit gebeurde slechts een paar dagen nadat de bokser Oekraïne had verlaten om zich voor te bereiden op de wedstrijd met Joshua.

Donkere tijd

Yekaterina maakte op haar Instagram-account bekend dat het huis werd bewoond door Russische Tsjetsjeense soldaten en dat er tanks en ander militair materieel waren opgesteld. ,,Ze wonen in mijn huis. Ze zullen er niet lang van genieten. Toen ze bij ons kwamen, werden ze natuurlijk gek. Goede huizen, met veel rijkdom. Hun steden in vredestijd lijken nu op Mariupol", schreef Yekaterina.

Of Usyk met zijn gezin terug zal keren naar de Oekraïne na zijn tweede gevecht tegen Joshua is niet bekend. Bokslegende Wladimir Klitschko noemde de keuze van Usyk om toch te gaan boksen een kans om het land te vertegenwoordigen in een donkere tijd.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws