Home / Nieuws / RTL Boxing Stars: trainer Radmillo Soda vindt boksen net schaken

RTL Boxing Stars: trainer Radmillo Soda vindt boksen net schaken

Radmillo Soda (screenshot YouTube)

Acht bekende vrouwen en zestien bekende mannen worden door middel van intensieve training klaargestoomd voor hun allereerste bokstoernooi tijdens Boxing Stars, dat op woensdagavond 31 oktober om 20.30 wordt uitgezonden op RTL 5.

Tijdens dit sportief gebeuren worden de BN’ers voor hun training bijgestaan door legendes uit de bokswereld en toptrainers.¬†Vechtsportinfo ging in gesprek met een paar van deze trainers en vroeg hen onder andere wie ze trainen en wat zij vinden van het programma Boxing Stars.

Radmillo Soda

Radmilo Soda werd in 1972 geboren in Kroati√ę en verhuisde op zijn zestiende naar Nederland. Terwijl hij hier zijn geld verdiende als kok, raakte hij steeds meer gegrepen door¬†the noble art of self-defence: het boksen. ‚Ä®Het duurde niet lang of het beroemde Albert Cuypteam merkte zijn talent op en de jongen die nog maar zo kort daarvoor vertrokken was uit Kroati√ę, schopte het tot Nederlands amateurkampioen. Naast zijn werk als kok werd Soda daarna professioneel bokser, met als hoogtepunt zijn wereldtitelgevecht in Praag. (bron: SodaBodyFit)

Radmilo Soda traint BN’ers¬†Koen Weijland,¬†Carlos Platier Luna en¬†Jo√ęlle Witschge. Laatst genoemde is afgevallen omdat ze in blijde verwachting is.

Met de conditie van beide heren zit het wel goed. “We trainen vijf keer per week. Voornamelijk boksen., sparren, explosieve krachttraining en interval,” legt Radmillo uit.

Noble art of self defense

Soda vindt het jammer dat mensen kritiek hebben op het programma Boxing Stars. “Boksen is zo’n mooie sport. Alle trainers leggen hun hart en ziel in deze voorbereiding. Wij zorgen ervoor dat de BN’ers goed voor de dag komen in de ring. Boksen is niet alleen maar je agressie uitten, er komt veel meer bij kijken. Het is niet voor niets ‘The noble art of self defense’.”

Radmillo vindt boksen net als schaken. “Je hebt maar twee armen en iedere klap die je krijgt, is er √©√©n teveel. Dus je moet goed nadenken wat je doet.”

Boxing Stars

Boxing Stars is vanaf woensdag 31 oktober wekelijks om 20.30 uur te zien op RTL 5. In de eerste aflevering leggen Kaj van der Voort en Rein van Duivenboden elkaar het vuur aan de schenen. Ook Taeke Taekema en Danny Froger stappen voor hun eerste duel tegenover elkaar de ring in. Bij de dames strijden Jessie Jazz Vuijk en Laura Ponticorvo tegen elkaar.

Aflevering 1
In de eerste aflevering staan er drie gevechten op het programma. Uit elke categorie één.

  • Mannen lichtgewicht:¬†Kaj van der Voort – Rein van Duivenboden
  • Mannen zwaargewicht:¬†Taeke Taekema – Danny Froger
  • Vrouwen:¬†Jessie Jazz Vuijk – Laura Ponticorvo

Aflevering 2
Ook de gevechten van de tweede aflevering heeft RTL bekendgemaakt.

  • Mannen lichtgewicht:¬†Michael Boogerd – Thomas Cox
  • Mannen zwaargewicht:¬†Juvat Westendorp – Rick Brandsteder
  • Vrouwen:¬†Michella Cox – Amanda Tsatsos

Bekijk ook

Chico Martinez: “Ik maak niet weer dezelfde fout!”

Tijdens Enfusion in Eindhoven staat een knaller van een veteranen gevecht op de rol

Olympisch Muay Thai Gala in Nederland

The Art of Muay Thai, Eersel (foto: Mike Tomale) Zaterdag 30 november 2019 organiseerden Tiger ...

Sera Vullers, Nederlands Jeugd Kampioenschap Kyokushinkai Karate

Op 23 november werd in Middelharnis het Kiyozumi Open Nederlands Jeugd Kampioenschap Kyokushinkai (Full Contact) ...