Ronda Rousey nieuwe WWE RAW kampioen, Cris Cyborg opent de aanval - Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Ronda Rousey nieuwe WWE RAW kampioen, Cris Cyborg opent de aanval

Ronda Rousey nieuwe WWE RAW kampioen, Cris Cyborg opent de aanval

Er moest plaats gemaakt worden bij de WWE voor een nieuwe dames kampioen, gisteravond zondag 19 augustus claimde Ronda Rousey de titel van RAW bij de vrouwen en wordt hiermee de eerste vrouw die een grote titel heeft in het MMA en die professioneel worstelt.

Eerste vrouw

Zondagavond tijdens het WWES Summerslam 2018 PPV-evenement versloeg Ronda Rousey Alexa Bliss door middel van een armbar submission om het RAW-dameskampioenschap te veroveren. De overwinning betekent dat Rousey, een UFC Hall of Famer en voormalig kampioen bantamgewicht, de eerste vrouw in de geschiedenis is die een grote titel heeft in zowel professioneel worstelen als MMA.

De 31-jarige werd overweldigd door emoties na de grote overwinning en werd onmiddellijk begroet door WWE-collega’s voor een in-ring viering, namelijk Natalya Neidhart, Nikki Bella en Bri Bella. Ze ging toen samen met haar man, Travis Browne, de menigte in voordat ze de arena verliet.

Atletiek en theater

Professioneel worstelen is een vorm van performancekunst die atletiek combineert met theatrale prestaties. De wedstrijden hebben vooraf bepaalde resultaten om de entertainmentwaarde te verhogen en alle strijdbare manoeuvres worden uitgevoerd met de volledige medewerking van de betrokkenen en zorgvuldig uitgevoerd op specifieke manieren die bedoeld zijn om de kans op daadwerkelijk letsel te verminderen. Deze feiten werden eens zeer geheim gehouden, maar zijn nu een algemeen geaccepteerd open geheim.

Rousey vecht niet alleen als een professionele worstelaar, maar heeft ook de acteerwereld veroverd en speelt de hoofdrollen in ‘Mile 22’, die afgelopen vrijdag in de bioscoop in premiere ging. De 31-jarige gaf tijdens een recent interview toe dat ze zich zorgen maakte toen ze de rol voor het eerst kreeg, maar legde uit dat regisseur Peter Berg haar aanmoedigde om aan te tonen dat ze meer was dan alleen een vechter.

UFC

Cris Cyborg die de gedoodverfde tegenstander was van Rousey in de UFC feliciteerde op geheel eigen wijze Ronda met haar overwinning. “Gefeliciteerd gevaarlijkste vrouw van de wereld”, hiermee de draak stekende met de vooraf afgesproken winst van Rousey. Cyborg en Rousey stonden nooit tegenover elkaar in de UFC wat Cyborg niet lijkt te kunnen verkroppen omdat zij wilde bewijzen beter te zijn dan Rousey.

Bekijk ook

'F*cking Baas!' Boksicoon Fury daagt alle zwaargewichten uit

F*cking Baas! Boksicoon Fury daagt alle zwaargewichten uit

Tyson Fury stuurde een krachtige boodschap naar zijn ....

Bekende vechter Leandro Lo (33) doodgeschoten door Politieagent

Bekende vechter (33) doodgeschoten door Politieagent! Sportwereld in rouw’

Getuigen wijzen een militaire politieagent aan als dader

'Hij gaat dood!' UFC'er Adesanya wil Pereira slopen wraakgevecht

‘Hij gaat dood!’ UFC’er Adesanya wil Pereira slopen in wraakgevecht

Israël Adesanya zweert voor de kill te gaan...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page