Home / Nieuws / Robin van Roosmalen: ‘in MMA ben je eerder miljonair dan bij kickboksen’

Robin van Roosmalen: ‘in MMA ben je eerder miljonair dan bij kickboksen’

Robin van Roosmalen verdedigd wereldtitel in Amerika tijdens rematch!

Vorige week maakte Robin van Roosmalen bekend dat hij het kickboksen vaarwel zegt. Hij gaat zich toeleggen op het MMA waar meer geld te verdienen valt.

Van Roosmalen is geen onbekende in het MMA; hij vocht ook al twee partijen bij een grote MMA organisatie, die hij beide met succes wist te winnen.

In een interview met het het Brabants Dagblad vertelde hij al eens dat het hem irriteerde dat hij als kickbokser niet voldoende beloond werd en meer hoorde te verdienen.

Miljonair

,,Als ik in het MMA hetzelfde niveau zou bereiken dan als kickbokser, was ik al lang miljonair geweest. Na één gevecht waarschijnlijk al.” Zei hij destijds.

Ook dacht hij toen al na over een overstap naar het MMA. ,,Dat moet me ook gegund worden. Als ik die kans krijg, weet ik zeker dat ik het ga redden.” Vervolgde hij.

Profileren

Dat men met kickboksen niet voldoende zou verdienen klopt niet helemaal volgens insiders. Experts verklaren dat het ook ligt het aan hoe een vechter buiten de ring met zijn naam en faam omgaat.

“Het ontbreekt vaak aan goede marketing, men gebruikt wel social media maar niet op de juiste manier. Ook is er vaak geen kundige manager die de kansen die zich voordoen kunnen benutten. ” Zegt een deskundige.

De koning van het kickboksen

“Rico Verhoeven is een goed voorbeeld waar een heel team zich bezig houdt met zijn imago, marketing en meer. Daarom is hij ook razend populair en verdiend hij goed zijn centen. “

In het geval van Van Roosmalen is het zo dat deze ongetwijfeld binnen afzienbare tijd zal zijn in het MMA. Als men zijn prestaties bij GLORY bekijkt dan zijn deze zeker vergelijkbaar met die van Verhoeven, dus financieel moet dat ook mogelijk zijn. 

Bekijk ook

Karate leraar schuldig aan verkrachting 9-jarig meisje

Een voormalige assistent-instructeur bij een karate dojo werd vorige week schuldig bevonden aan het verkrachten ...

Mesaanval: prof worstelaar overmeesterd dader (video)

Mesaanval: prof worstelaar overmeesterd dader (video)

Pro Wrestler Nick ‘Manic’ McCune schoot de politie te hulp die een verdachte die mes ...

19-jarig karate talent Idar Wederfoort timmert hard aan de weg

Foto Facebook Tijdens de in december in Venetië gehouden Karate Youth League van de WKF, ...

REGIO NIEUWS UITGELICHT