Robin van Roosmalen verdedigt kampioenstitel tegen Serhiy Adamchuk Nieuws
Nieuws

Robin van Roosmalen verdedigt kampioenstitel tegen Serhiy Adamchuk

Robin van Roosmalen verdedigt kampioenstitel tegen Serhiy Adamchuk

Robin van Roosmalen verdedigt zijn vedergewicht-kampioenstitel tegen de nummer 1 uitdager Serhiy Adamchuk in Nederland!

Robin van Roosmalen verdedigt kampioenstitel tegen Serhiy Adamchuk

PERSBERICHT GLORY 45:

GLORY, ’s werelds grootste kickbokspromotor, brengt de beste vedergewicht-kickboksers en voormalig kampioenen samen in Nederland dit najaar. Op zaterdag 30 september biedt Sporthallen Zuid podium aan GLORY 45 Amsterdam en GLORY 45 SuperFight Series.

GLORY heeft eerder drie andere events in Nederland georganiseerd: GLORY 26 (december 2015), GLORY 31 (juni 2016) en GLORY 41 (mei 2017). GLORY 45 markeert de terugkeer van de kickbokspromotor naar Amsterdam na een uitstapje in Den Bosch eerder dit jaar.

Een van de meest onderscheiden vechters uit de GLORY-stal, regerend vedergewichtkampioen en voormalig lichtgewichtwereldkampioen Robin "Pokerface" van Roosmalen (38-7, 21 KO, uitkomend voor Nederland) is de headliner van GLORY 45 Amsterdam.

De Nederlandse kampioen zal zijn vedergewichtkampioenstitel verdedigen tegen de Oekraïense nummer 1 uitdager Serhiy Adamchuk (35-8, 14 KO, uitkomend voor Oekraïne), die Dylan Salvador op een indrukwekkende wijze versloeg tijdens GLORY 42 Parijs in juni.

Van Roosmalen is de enige GLORY-vechter die een kampioensgordel heeft weten te bemachtigen in twee gewichtsklassen

Van Roosmalen is de enige GLORY-vechter die een kampioensgordel heeft weten te bemachtigen in twee gewichtsklassen met drie overwinningen op rij sinds hij is toegetreden tot de vedergewichtsklasse. Adamchuk heeft naam gemaakt als de meervoudige uitdager met overwinningen op Mosab Amrani, Gabriel Varga en Marat Grigorian, die hem brachten tot zeven winstpartijen uit tien gevechten.

Nieky Holzken tegen Yoann Kongolo

Langdurig weltergewicht wereldtopper Nieky "The Natural" Holzken (90-13, 46 KO, uitkomend voor Nederand), nummer vier op de ranglijst, gaat in de GLORY 45 Amsterdam co-headline wedstrijd wederom de strijd aan met de Zwitserse aanvaller Yoann Kongolo (65-9, 46 KO, uitkomend voor Zwitserland), nummer twee op de ranglijst.

De twee hebben eerder tegenover elkaar gestaan tijdens GLORY 29 Kopenhagen in een spannend kat-en-muisspel, door velen genomineerd als “het gevecht van het jaar”, met Holzken als winnaar na een unaniem besluit.

In zijn 15-jarige carrière heeft Holzken een legendarisch CV opgebouwd met slechts twee verloren partijen sinds het begin van 2013, beiden tegen de huidige GLORY weltergewichtwereldkampioen Cédric Doumbe?. Kongolo, zelf ook een voormalige weltergewicht titeluitdager, heeft vier van zijn vijf laatste partijen gewonnen, waarvan drie overwinningen in 2017.

GLORY 45 Amsterdam zal ook een one-night, four-man light heavyweight contender tournament bevatten om de topuitdagers van de divisie te bepalen.

In de eerste van twee halve finales kijkt de 19-jarige Nederlands-Marokkaanse Imad “The Problem Child” Hadar (19-1, 7 KO, uitkomend voor Marokko) ernaar uit zich opnieuw te bewijzen na het lijden van zijn eerste verlies. Hij gaat de strijd aan met de sterke Amerikaan Manny Mancha (5-2, 4 KO), de huidige nummer acht van de ranglijst.

Veteraan lichtzwaargewicht Michael “Dreamcrusher” Duut (40-8, 17 KO, uitkomend voor Nederland) zal het in de andere halve finale opnemen tegen een opponent die nog bekend wordt gemaakt.

De complete fight card van GLORY 45 Amsterdam bestaat uit:

Vedergewicht titelgevecht headliner: Robin van Roosmalen vs. Serhiy Adamchuk
Lichtzwaargewicht toernooi finale: winnaar halve finale A vs. winnaar halve finale B
Weltergewicht co-headliner: Nieky Holzken vs. Yoann Kongolo
Lichtzwaargewicht toernooi halve finale B: Imad Hadar vs. Manny Mancha
Lichtzwaargewicht toernooi halve finale A: Michael Duut vs. TBA

Voor de start van GLORY 45 Amsterdam krijgen aanstormende talenten de kans om hun vaardigheden te tonen aan het publiek tijdens GLORY 45 SuperFight Series.

Voormalig GLORY middengewicht wereldkampioen en de huidige nummer 1 uitdager Jason “Psycho” Wilnis (30-7-1, 8 KO, uitkomend voor Nederland) begint aan zijn klim terug naar de top in een confrontatie met de 25-jarige Nederlands-Tunesische Yousri Belgaroui (22-3, 10 KO, uitkomend voor Tunesië), die direct na Wilnis op de tweede plek van de divisieranglijst staat.

De twee 22-jarige vedergewichten Zakaria Zouggary (29-3-1, 15 KO, uitkomend voor Nederland) en Massaro “The Project” Glunder (30-9-4, 20 KO) treffen elkaar in de ring. Zouggary maakte zijn GLORY-debuut in mei met een winst op Yetkin Ozkul. In juni deed Glunder, die de Republiek der Zuid-Molukken representeert, last-minute mee met het lichtgewichttoernooi tijdens GLORY 42 Parijs, waarbij hij favoriet Niclas Larens buitengewoon verraste in de eerste ronde. Daarna verloor Glunder ternauwernood van zijn teamgenoot Christian Baya in de toernooifinale.

De 19-jarige Nederlands-Marokkaanse lichtgewicht Tyjani “The Wonderboy” Beztati (13-1, 5 KO, uitkomend voor Marokko) is ongeslagen sinds hij zich bij GLORY heeft aangesloten in december. Hij gaat proberen zijn zegereeks voor te zetten tegen de 22-jarige Yodkhunpon "Muu" Sitmonchai (89-28-1, 54 KO, uitkomend voor Thailand).

De uit Aruba afkomstige Eyevan "Mister Cool" Danenberg (23-5, 11 KO, uitkomend voor Nederland) verwelkomt de Braziliaanse nieuwkomer Wellington Uega bij GLORY voor een weltergewichtgevecht.

De huidige fight card voor GLORY 45 SuperFight Series bestaat uit:

Middengewicht gevecht: Jason Wilnis vs. Yousri Belgaroui
Vedergewicht gevecht: Zakaria Zouggary vs. Massaro Glunder
Lichtgewicht gevecht: Tyjani Beztati vs. Yodkhunpon Sitmonchai
Weltergewicht gevecht: Eyevan Danenberg vs. Wellington Uega

Er wordt te zijner tijd nog een extra gevecht toegevoegd aan de GLORY 45 SuperFight Series fight card.

De kaartverkoop voor GLORY 45 Amsterdam en GLORY 45 SuperFight Series start aanstaande vrijdag 21 juli om 18:00u. Kaarten zijn online verkrijgbaar via tickets.glorykickboxing.com.

Meer informatie over GLORY, ga naar glorykickboxing.com.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws