Robin van Roosmalen vecht later dit jaar weer een MMA partij - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Robin van Roosmalen vecht later dit jaar weer een MMA partij

Robin van Roosmalen vecht later dit jaar weer een MMA partij

Glory Vedergewicht kampioen, Robin van Roosmalen, keert in oktober terug naar de kooi bij Final Fight Championship 30.

Glory Vedergewicht kampioen, Robin van Roosmalen, keert in oktober terug naar de kooi bij Final Fight Championship 30.

Kris Dekker van MMA Plus meldde als eerste vorige maand dat Robin van Roosmalen later dit jaar weer in actie zou komen in de kooi. Na zijn vedergewichtstitel in Glory 41 in mei, heeft Van Roosmalen zijn zinnen stevig vastgezet op een terugkeer naar MMA, waar hij momenteel een 2-0 record heeft.

Nieuw gevormde sportschool Combat Club

‘Pokerface’ maakte zijn MMA-debuut terug in februari 2016 na het trainen met toen elite MMA camp, Blackzilians. Hij kreeg direct succes die hem twee overwinningen onder de FFC opleverde. De Zwitsers hebben sindsdien de activiteiten gestopt en Van Roosmalen heeft besloten om de voormalige Blackzilians opvallende coach, Henri Hooft, te volgen naar zijn nieuw gevormde sportschool Combat Club.

Voormalige MMA kampioenen zat om mee te trainen

De sportschool beschikt over een hoog niveau stamboom van vechters van meerdere vechtsporten. Voormalig UFC Welterweight kampioen, Robbie Lawler, noemt nu Combat club zijn huis, evenals UFC en Bellator standouts, Michael Johnson en Linton Vassell. Opleiding daar is super goed en gedegen met zoveel talent in huis, Robin krijgt meer ervaring dus net wat het nodig is om te concurreren op het hoogste niveau in MMA.

Volledige overstap naar het MMA?

Nadat we de switch al succesvol is gemaakt, zal het team rond Robin zijn overgang snel versnellen naar de sport. Nu met zijn derde MMA-gevecht geboekt op FFC 30, op 21 oktober in Linz Austria, zullen fans de vooruitgang zien die ‘Pokerface’ heeft gemaakt. Waar hij hopelijk van zijn huidige record van 2-0 tot 3-0 maakt.

Bekijk ook

GENADE! Deze rivalen spaarde UFC-ster Khabib voor ernstig letsel

Ex-UFC-kampioen Khabib onthult dat hij met een aantal tegenstanders hij 'heel voorzichtig' was om deze niet permanent te beschadigen.

Anthony Joshua: ‘Het gevecht met Tyson Fury komt er, wat er ook gebeurt’

Bepaalt blij is Joshua niet met Fury en vindt dat deze en zijn team de complete bokswereld in haar hemd heeft laten staan.

RIVALEN OPGEPAST! Hier komt UFC-ster SPEEDY McGregor

Conor McGregor staat over een kleine maand tegenover Dustin Poirier in de UFC kooi.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page