Rob Manvis de man die Parkinson patiënten helpt met boksen Nieuws
Nieuws

Rob Manvis de man die Parkinson patiënten helpt met boksen

Rob Manvis de man die Parkinson patiënten helpt met boksen

Kort interview met Rob Manvis de man die Parkinson patiënten helpt met boksen

Waar wij al eerder publiceerde over het project Dr. Phillgood en boksen voor Parkinson patiënten hebben wij recentelijk een kort interview gehad met Rob Manvis, hij is de initiator die in Nederland promoot dat deze vorm van hulp er is. Rob is zelf een bekend bokser en vertegenwoordiger van de Nederlandse Boksbond van het district Noord Holland. Een man met gedegen kennis van de boks sport.

Rob Manvis de man die Parkinson patiënten helpt met boksen

Rob vertel eens hoe ben je tot dit project gekomen?

Een vriend van mij heeft al ruim 25 jr Parkinson , en zoals het in veel bevriende relaties gaat zie je door omstandigheden elkaar zomaar jaren niet, iedereen druk. Maar ik kwam Piet toch weer ergens tegen en schrok van zijn achteruitgang, na wat gesprekken wilde hij toch weer bij mij komen trainen en nu na een jaar ons meer verdiept te hebben in de specifieke coördinatie / balans / oog hand techniek / motoriek, en zie je de verbeteringen duidelijk toenemen.

Boksen voor Parkinson patiënten bestaat al 10 jaar in Amerika

Ik heb het natuurlijk niet uitgevonden dat boksen geschikt is voor mensen met Parkinson, dit verhaal is namelijk al 10 jaar in Amerika via de Universiteit in Indianapolis ontdekt dat de mensen met Parkinson vooruitgang boeken, en dit allemaal onder de naam Rock Steady Boxing. Het probleem in Nederland is natuurlijk weer, het niet willen erkennen dat het de mensen helpt .

Het is natuurlijk non contact ze raken elkaar niet ze stoten op een zak of op de handschoenen, en door deze gerichte oefeningen dwingen ze de gezonde hersencellen de functie over te nemen van de niet werkende hersenen, er is natuurlijk nog veel meer te vertellen, maar het gaat natuurlijk ook een beetje om de voldoening die je hebt door met deze mensen te werken.

Uiteraard zit er een team mensen achter speciale Fysio therapeuten hiervoor opgeleid, mensen van de Radbout Universiteit Nijmegen, Parkinson Net Nederland, Sparkinboxing Ede waar we mee samenwerken . Maar even kort ik zet het voor Amsterdam op en wij zij het DR Phillgood programma begonnen zijn en zaterdag 1 juli laten we zien hoe ze vooruitgaan.

Kom ook naar de demo van het Dr. Phillgood vs Parkinson programma

Vol trots laat Rob Manvis tijdens het evenement van 1 juli ook een demonstratie zien van het Dr. Phillgood vs Parkinson programma. Het wordt een fantastische avond met eten, drinken, entertainment en fantastische bokspartijen. Kaarten zijn nu verkrijgbaar! Bij The Big Lab op de Vlierweg 30, info@thebiglab.nl.

Steun ook het Dr. Phillgood vs Parkinson programma

Bij Vechtsport-Online.nl steunen wij het Dr. Phillgood vs Parkinson programma van harte. Wilt u dit ook doen bijvoorbeeld als sponsor of op een nadere manier mail ons gerust, wj zorgen dat u in contact komt met de juiste personen

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws